26 Ekim 2013 Cumartesi

Saatler geri alınıyor




Yaz bitişiyle birlikte yaz saati uygulaması da sona eriyor. Saatler bu gece sabaha karşı saat 04:00'da bir saat geri alınacak.

Bu yıl da gün ışığından daha fazla faydalanmak için saatleri geri alma uygulamasına devam ediliyor. Mart ayında geçilen yaz saati uygulaması pazar günü 04.00’ten itibaren saatlerin 1 saat geri alınmasıyla son bulacak.

Kış Saati uygulaması 27 Ekim Pazar günü başlayacak.


ulusalkanal.com.tr

Riskli eğitim!

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Sülekler köyündeki Şehit Semih Aldemir İlköğretim Okulu'nun öğretmen ve öğrencileri eğitimlerini depreme dayanıksız binada sürdürüyor.

 Sülekler köyü sakinlerinden Süleyman Aslan, okulun 1975 yılında yapıldığını ve binanın yapımından 1 yıl sonra, duvarlarında 60 santim çökme oluştuğunu belirtti.

Şehit Semih Aldemir İlköğretim Okulu'nun öğrencileri ise depreme dayanıksız binada eğitim gördükleri için tedirgin...


ulusalkanal.com.tr

Asker kaçakları aranıyor



Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, asker kaçaklarının bulunması için yurt çapında arama çalışması başlattıklarını açıkladı.

Yılmaz, 2011'de askerlik kanununda yapılan değişiklikle asker kaçaklarına para cezası verileceğini belirtti. Buna göre, asker kaçakları ve bakayalar kendileri teslim olursa 593 Lira ödeyecek, güvenlik güçlerinin yakalaması durumunda ise ödeyecekleri para 4 katına çıkacak. 


ulusalkanal.com.tr

Güldüren Telgraf



Bursa Yenişehir'de yapılan Tarih kongresinde okunacak telgraflar karışınca, ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Kongrenin ilk günü açılış konuşmalarının ardından bakan ve milletvekillerin gönderdiği telgrafların okunmasıyla devam etti.


Sunucunun telgrafların arasına karışan AKP Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu'nun bir çifte evlilikleri için gönderdiği mesajı okunması kongreye katılanları kahkahaya boğdu.

ulusalkanal.com.tr

Bu köy depremden korkmuyor!



Beş yüz haneli Gümüşpınar Köyü sakinleri, her gün sarsıntı ile yatıp kalkıyor. Bir kısmı fay hattı üzerinde bulunan köyün yakındaki kömür tesisinin dinamit patlatması köylülerin hayatını olumsuz etkiliyor.

Köyde bulunan yaklaşık 30 bina dinamit patlatmaları nedeniyle zarar gördü. Fay hattı üzerinde olan binaların duvarında metrelerce uzunlukta yarıklar görenleri hayrete düşürüyor.

Sinamit sabah ve akşam olmak üzere iki kez patlatılıyor. Şiddetli sarsıntılar köylüler korkutuyor.

Gümüşpınar Köyü Muhtarı Ercüment Korkunt, rahatsızlıklarını anlattı.


Köy sakinlerinden Seyyit Özkul de zarar gören evlerde yaşamanın imkansız olduğunu belirtti. Özkul'un konuşması sırasında arkasındaki duvar patlamalar nedeniyle parça parça döküldü.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu: "Sahip çıkmadım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili basında yer alan açıklamaları soruld "Saldırıya uğrarsa Fidan'a sahip çıkarız" gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.
u. Kılıçdaroğlu,

Yeni anayasaya destek verdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, AKP'nin başkanlık sistemi önerisine CHP'nin geçit vermeyeceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

AA'ya haberler AKP örgütlerinden

    

Anadolu Ajansı'nın önceki gün servis ettiği "Bergama Belediyesi'nin otopark için ağaç sökmesi" başlıklı haberde bir skandala imza atıldı.

AKP'nin resmi ajansı gibi çalışan AA'nın haberindeki muhabir imzasında "Ak Parti Bergama İlçe Teşkilatı" yazıyordu.

Bergama Belediyesi'nin, otopark yapımı için 35 çam ve meyve ağacını söktürmesi ayrı bir rezillikken AA'nın AKP'lilerin kaleminden çıkan haberleri servis etmesi ajansın işleyişini göstermesi bakımından önemli bir belge olarak kayıtlara geçti. CHP'li belediyenin 35 ağacı kaldırmasını AKP'lilerin protesto etmesini haberleştiren AA, aynı dakikalarda ODTÜ'de sökülen binlerce ağaca ve tüm yurtta gerçekleşen protestolara karşı sessiz kalmıştı.

Aydınlık