27 Şubat 2015 Cuma

Whatsapp'taki tehlikelere dikkat

Telefonların tartışmasız bir numaralı sohbet uygulaması Whatsapp her ne kadar popüler olsa da, güvenlik sorunları yok değil. İşte Whatsapp'ta bilmeniz gereken dört tehlike...

WhatsApp artık mesajlaşma işinin en büyük ismi. Hizmetin geniş kullanıcı kitlesi, onu kötüye kullanmak isteyenlerin de sayısının artması anlamına geliyor. Telefonunuzda WhatsApp yüklüyse, hakkında bilgi sahibi olmanız gereken birçok tehdit var. Aşağıda ise bunların en büyüklerini sizlere sıralamak istedik.
Web zararlıları

WhatsApp Web kullanıma açıldığından bu yana hizmeti taklit edip, PC'nize zararlı yazılımlar yüklemeye çalışan birçok sayfa ortaya çıktı. Antivirüs üreticisi Kaspersky, bu tür sitelerin bazılarının kullanıcıları spam listelerine eklediğini, bazılarının trojan ve banka bilgilerini toplayan zararlılar dağıttığını söylüyor.

Bu tehditten korunmak ise oldukça kolay. WhatsApp Web için hizmetin resmi web sayfası olan https://web.whatsapp.com'u kullandığınızdan emin olun. Bu hizmetten faydalanmak için herhangi bir tarayıcı eklentisi veya program indirmek zorunda olmadığınızı aklınızda bulundurun.

Kilitleme mesajları

Kısa bir süre önce bir kullanıcının yaptığı keşif, WhatsApp'ın 7MB'ın üzerindeki boyutlardaki mesajlar aldığında çöktüğünü ortaya çıkarmıştı. Kullanıcı, sözkonusu mesajı her açtığında uygulama çöküyordu ve WhatsApp'ı tekrar kullanmanın tek yolu, bu mesajı silmekten geçiyordu.


Yakın zamanda aynı "saldırının" çok daha küçük, 2KB'lık bir mesajla yapılabildiği de ortaya çıktı.

Bu açığı onarmanın veya ondan korunmanın şimdilik herhangi bir yolu yok. Sadece Android'de bulunduğu bilinen açıktan kurtulmak için WhatsApp'ın bir onarım sunmasını beklemekten başka çaremiz yok.

Gizlilik ayarlarını aşma

Maikel Zweerink, basit bir uygulama olan WhatSpy Public yoluyla durum mesajlarını, durum değişikliklerini, kullanıcı fotoğraflarını izleyebildiğini ispat etmişti. Kullanıcı, gizlilik ayarlarında "Kimse" ayarını seçmiş olsa bile bunun herhangi bir etkisi olmamaktaydı.

Şimdilik bu açıktan korunmanın herhangi bir yolu yok gibi görünüyor. Yani bu açık için de WhatsApp geliştiricilerinin harekete geçmesi gerekiyor.

Casusluk

WhatsApp, uçtan uca şifreleme sayesinde mesajlaşma işini son derece güvenli bir hale getirmiş olsa da, görüşmelerinizin dinlenmesi halen mümkün. Örneğin mSpy adındaki yazılım, aramalar, web'de gezinti, metin mesajları, WhatsApp görüşmeleri ve fazlasını bir sunucuya geri gönderiyor. Tüm bunlar için telefonunuza bir uygulamanın yüklenmesi yeterli oluyor.

Bu nedenle telefonunuza mSpy gibi zararlı uygulamaları yüklemediğinden emin olmalısınız.

WhatsApp görüşmelerini dinlemeye yönelik daha tehlikeli bir yöntem ise MAC spoofing. Bu yöntemde saldırgan, kendi telefonunun MAC adresini sizin cihazınızın MAC adresiyle değiştiriyor. Bu durumda mesajlarınız, saldırganın eline kolayca geçebiliyor.

MAC spoofing'ten korunmanın yolu, telefonunuzu güvenmediğiniz kişilere vermemekten geçiyor. Cihazınızın MAC adresini elde ettikten sonra onu başka telefonda taklit etmek, zor bir iş değil.

Napoli'de 1 Türk taraftar gözaltına alındı

 

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Trabzonspor'un Napoli'ye 1-0 yenildiği karşılaşma öncesi ve sonrasında tatsız olaylar yaşandı.

Trabzonspor'u desteklemek üzere Napoli'ye gelen bazı Türk taraftarlar ile Napoli taraftarları arasında kentin bazı yerlerinde tartışmalar yaşandı. Bu sırada Napoli taraftarlarınca darp edilen 8 Türk taraftarın hafif şekilde yaralandığı açıklandı.

San Paolo Stadı'ndaki karşılaşmanın 61. dakikasında ise Trabzonsporlu taraftarlar meşaleler yakarak "61. dakika şovu" yaptı. Bazı Türk taraftarlar, ev sahibi takımın tribününe de meşale atmaya başlayınca kısa süreli gerginlik yaşandı. Bir Türk taraftarın, bir koltuğu yerinden sökerek fırlatması üzerine mavi-bordolu destekçilerin bulunduğu yerde polis güvenlik önlemleri almaya başladı.

İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, koltuğu söken ve üzerinde bıçak bulunan Türk taraftar ile bir Napoli taraftarının gözaltına alındığı kaydedildi. Tribünde meşale atan 7 Türk taraftar hakkında ise işlem yapıldığı kaydedildi.

Güvenlik nedeniyle karşılaşmanın ardından stadı önce ev sahibi takımın taraftarı terk etti. Stadyumun dışında bekleyen 100 kadar Napoli taraftarının, yaklaşık yarım saat sonra çıkmalarına izin verilen Türk taraftarları beklediği, polis kordonunu aşarak onlara sataşmaya çalıştığı sırada gerginlik yaşandığı da ülke basınında yer alan bilgiler arasında. Bu sırada polisin, kağıt bombalar da atan taşkın İtalyan taraftarları geri püskürtmek için göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi. DHA

Dolar güne 2.5 liranın üzerinde başladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası ve bağımsızlığını hedef alan açıklamaları ve ABD'de açıklanan verilerinin etkisiyle dün 2.50 liraya çıkan dolar yeni güne de bu düzeyin üzerinde başladı.

ABD'de dün açıklanan enflasyon ve dayanıklı mal siparişleri verileri, ABD'nin faiz artırımlarına, geçen hafta sonbahara ötelenen beklentilerden daha erken başlayabileceğinin işaretini verdi.

Dolar, dün Türkiye'de piyasaların kapandığında 2.50 lira dolayında hareket ederken, bugünün erken saatlerde 2.5085 liraya kadar çıktı. Dolar daha sonra 2.5040 - 2.5050 aralığında hareket ederken, euro da 2.8050 - 2.8100 lira aralığına kadar yükseldi. Dolar, 11 Şubat günü 2.5155 lira ile rekor düzeye çıkmıştı.

Doları, Erdoğan'ın önceki gün söylediği Merkez Bankası'nı eleştiren, "Bağımsızlık zırhına sığınarak bize karşı tavır takınma. Başka bir yere bağımlılığın mı var bunu söyle" sözleri tetiklemiş, dolar 2.49 liraya dayanmıştı. Erdoğan'ın sözlerinin ardından gündeme gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa ettiği iddiaları da dövizi yukarıya iten nedenler arasında sayıldı.
Ancak, dün bu iddiaların Başbakanlık tarafından yalanlanmasıyla dolar 2.4796 liraya kadar geriledikten sonra, ABD'de enflasyonun, Merkez Bankası'nın istediği yükseliş eğiliminde olduğunu gösteren verilerinin açıklanmasıyla yeniden tırmanışa geçti 2.5 liraya çıktı.

İstanbul, (DHA)

WhatsApp`tan bir yenilik daha!

700 milyona aşkın kullanıcısıyla dünyanın en popüler mesajlaşma ağı olan Whatsapp geçtiğimiz aylarda masaüstü bilgisayardan mesajlaşabilme özelliğini geliştirmişti. Bu uygulama sadece Chrome kullanıcıları tarafından kullanılıyordu. Whatsapp`ın resmi twitter hesabından yayınladığı mesaja göre; artık web üzerinden mesajlaşma Chrome`un yanı sıra Firefox ve Opera`da da kullanılabilecek. Bu eklentilerde de Chrome`da olduğu gibi site üzerinden QR kod okutularak mesajlaşmaya başlanıyor.

Apple`ın kısıtlaması nedeniyle henüz İOS kullanıcıları tarafından kullanılamıyor. Bu nedenle IPhone ve IPad kullanıcıların bir süre daha mobil uygulamalara devam etmesi gerekiyor.

Soma'dan acı haber! Yine maden!



Gece vardiyasında çalışan evli 1 çocuk babası Yusuf Çakıroğlu, başına kömür ve taş kütlesinin düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

301 madencinin yaşamını yitirdiği ocağa yaklaşık 400 metre uzaklıktaki İmbat Madencilik A.Ş.'ye ait ocakta saat 24.00- 08.00 vardiyasında çalışan Yusuf Çakıroğlu, saat 04.30 sıralarında başına ve sırt bölgesine 'topan' olarak anlandırılan kömür ve taş kütlesinin düşmesi sonucu ağır yaralandı.


HASTANEDE CAN VERDİ


İlk müdahaleyi madenci arkadaşlarının yaptığı Yusuf Çakıroğlu, ardından ambulansla soma Devlet hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak burada doktorların çabalarına rağmen yaşamını yitirdi.Yaklaşık 2 yıldır madende çalışan Yusuf Çakıroğlu'nun ölüm haberi ailesini ve madenci arkadaşlarını üzüntüye boğdu. Savcının otopsi yapılmasına gerek görmediği Yusuf Çakıroğlu'nun, Bergama'nın Katrancı Köyü'nde toprağa verileceği açıklandı.

DHA

Kenan Evren öldü mü?




12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren'in bilincinin kapalı olduğu öğrenildi.

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gören Kenan Evren’in öldüğüne ilişkin çıkan iddialar doğrulanmamış, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Milliyet gazetesinden Türker Karapınar'ın haberine göre, Evren’in hayatta olduğu öğrenilirken, sağlık durumunun iyi olmadığı, bilincinin kapalı olduğu kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

Doğalgaz fiyatlarına zam yapılacak mı? Bakan Yıldız açıkladı



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akaryakıt fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağını açıkladı. Yıldız, konuyla ilgili olarak, "Şubat ayı, Mart ayında doğalgaz fiyatları aynı kalacak. Ne açıktan ne de gizliden zam yok" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Hakan Fidan neden istifa etti



Yeniçağ gazetesi yazarı Arslan Bulut, Hakan Fidan'ın istifasıyla ilgili yazı kaleme aldı.

"MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Süleyman Şah türbesinin Türkiye tarafından havaya uçurulması gibi uçuk bir projenin sorumluluğuna ortak olmamak için mi istifa etti?" diye soran Bulut, yazısında ulusalkanal.com.tr köşe yazarı Doç. Dr. Sait Yılmaz'ın tespitlerine yer verdi.

Yılmaz'ın ulusalkanal.com.tr'de çok önemli incelemeler yayınladığını belirten Bulut'un yazısı şöyle:

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Süleyman Şah türbesinin Türkiye tarafından havaya uçurulması gibi uçuk bir projenin sorumluluğuna ortak olmamak için mi istifa etti? Aylardır hazırlandığı söylenen böyle bir operasyonun hemen öncesinde istifa ettiğine göre...

Yoksa Tayyip Erdoğan’ın İslam Dünyası’nda “Müslüman Kardeşler Enternasyonali” oluşturmak fikri, ABD tarafından engellenince, Fidan da artık rolünün bittiğini mi düşündü? Öyle ya “Gölge CIA” diye bilinen istihbarat kuruluşu Stratfor’un yazışmalarında, Tayyip Erdoğan’ın, Henry Kissinger’e “Bir noktada İsrail’le köprüleri atıp, İslâm dünyasına yaklaşacağını” söylediği ve Kissinger’ın da daha sonra “Erdoğan, İslâm dünyasının lideri olma niyetinde” dediği ortaya çıkmıştı. Erdoğan, İsrail ile köprüleri, danışıklı olarak “One minute” tiyatrosu ve Mavi Marmara gemisini İsrail’e göndermekle atmıştı. Gerçekten de bu tiyatro ile İslam dünyasında büyük prestij sağlamıştı ama şu anda Türkiye’nin Hamas’tan ve Özgür Suriye Ordusu’ndan başka müttefiki kalmadı!

***

Daha önemli iddialar da var. Doç. Dr. Sait Yılmaz, Ulusal Kanal’ın İnternet sitesinde çok önemli incelemeler yayınlıyor. Emekli bir askeri istihbaratçı olan Yılmaz, Batılı kaynaklardan elde ettiği açık istihbaratı bakın nasıl yorumluyor:

“ABD Dışişleri Bakanlığı ve NED, 2006 yılından beri Suriye’deki muhalif grupları fonları ile destekliyordu. Suriye’deki ayaklanma çok önceden Tunus ve Mısır’daki hareketlere göre zamanlanmış ve koordine edilmişti. Batı tarafından eğitilmiş ve donatılmış İslamcıların bir kısmı Libya’dan gelip Türkiye üzerinden Suriye’ye geçti. İsyancılara silahlar Türkiye sınırları üzerinden gitti. 2007’de AKP ile ABD arasında yapılan gizli bir anlaşmayı hatırlayalım. Bu anlaşma ile AKP; ABD’ye Türkiye içinde demokratik barış süreci, Irak kuzeyindeki Kürtler ile iyi ilişkiler, o zamana kadar iyi giden Suriye ve İran politikalarını değiştirme sözü veriyor, bunun karşılığında ise Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmak üzere olan partinin kurtarılması, Balyoz ve Ergenekon operasyonları için düğmeye basılması sözü alıyordu. Bundan sonraki gelişmeler bu mihverde yürüdü ve iki taraf sözünü tutmaya çalıştı. Suriye’nin düğmesine basılma kararı verilince, Nisan 2011’de Suriye’ye karşı izlenecek politika ele alındı.”

AKP’nin kapatılma davasında, iddianame, Anayasa Mahkemesi’ne 14 Mart 2008’de sunulmuştu. Yılmaz’ın değerlendirmesi doğruysa, AKP kurmayları kapatma hazırlığını 2007’nin 5 Kasım’ında biliyordu ki Fehmi Koru, Kanal 7 haberlerinde “Ergenekon’un tasfiyesine 5 Kasım 2007’de Tayyip Erdoğan-George W. Bush görüşmesinde karar verildi” demişti...

Sadece TSK’ya operasyona değil, Suriye’ye operasyona da aynı tarihte karar verilerek karşılığında AKP’nin korunması sözü mü alınmıştı? AKP, “Ankara’nın şerri”nden korunmak için “ABD’nin şefaati”ne mi sığınmıştı?

***

Yılmaz’a göre  “ABD’nin amacı IŞİD’i yok etmek değil gemlemek, yani sınırlamaktır. ABD uçaklarının hedefi de IŞİD değil, Suriye ve Irak’ın ekonomik alt yapısıdır. Anti-IŞİD koalisyonunun hedefi sanılanın aksine IŞİD’i kullanarak, Kürtlerin önünü açmaktır. AKP hükümeti, 2007 yılından beri ABD ile olan ittifakında Türkiye’nin bölünmesinin ve çevresinde bir Kürt kuşağı oluşmasının ötesinde, Suriye’den başlayarak tüm Orta Doğu’nun terör bataklığına dönüşmesinde önemli bir katalizör oldu. Türkmenleri Kürtlere asimile ettirdi, PKK’ya yaşam alanı verdi. AKP’nin 6-7 Ekim olayları karşısında geri adım atması Suriye’de de Kürtlere yeni bir devlet hayalini oldukça güçlendirdi. Yakın zamanda yapılan Süleyman Şah operasyonu ise IŞİD’e bölgeyi bırakmanın ötesinde, Kürt koridorunun önündeki bir engelin de kalkması yani Büyük Kürdistan için yeni bir kazanım anlamına geliyor.”
Hakan Fidan, işte bu tarihi fiyasko sonunda istifa etmek zorunda kaldı.

Ağrı'dan acı haber: 3 asker şehit!


AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde nöbet sırasında cinnet getiren bir asker, aynı mevzide bulunan 3 askeri şehit etti.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 23.00 sıralarında Gökay Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'ndaki askerlerden birinin cinnet getirdiği ve kendisine zimmetli piyade tüfeğiyle ateş açması sonucu aynı nöbet mevzisindeki piyade uzman çavuş, piyade çavuş ve bir eri şehit ettiği kaydedildi.

Olayla ilgili Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı da açıklandı.

ulusalkanal.com.tr

Konsolosluk önünde bomba alarmı

Güncelle: ABD Başkonsolosluğu önündeki şüpehli kişi gözaltına alındı. Şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığı belirtildi

Polise, ABD İstanbul Başkonsolosluk binası yakınında üzerinde patlayıcı olduğunu söyleyen şüpheli bir kişinin olduğu ihbarı yapıldı.

26 Şubat 2015 Perşembe

Soner Yalçın yazı: Vatan yemeği

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in davetiyle katıldığı yemeği köşesine taşıdı. Yalçın davetle ilgili sıcak bir ortamda güzel bir sohbet olanağı bulduklarını belirtti.

Yalçın'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Doğu Perinçek… İstanbul/Ataşehir’deki Sahan’a davet ettiği; Rahmi Turan, Yalçın Bayer, Fikret Bila, Murat Muratoğlu, Orhan Bursalı, Doğaner Gönen, Yavuz Semerci gibi gazetecileri ağırladı. Parti yönetiminden İsmail Hakkı Pekin, Tayfun İçli, Yaşar Okuyan, Şule Perinçek vardı. Sıcak bir ortamda güzel bir sohbet olanağı bulduk.

Doğu Perinçek’i 30 yıldır tanırım; 4 saat ara vermeden yüzdüğünü ilk kez öğrendim. Deniz Baykal ile rahmetli Turgut Özal’ın rekoru sanırım 2 saatti…

Öğrendiğim bir başka haber ise Abdüllatif Şener, Birgül Ayman Güler gibi isimlerin de katılacağı bir ekiple yarın Suriye’ye gidiyorlardı. Esad ile görüşeceklermiş.

Doğu Perinçek, Vatan Partisi rüzgarından çok kişinin etkilendiğini ve özellikle Mardin, Muş, Van ve Diyar­bakır’da hızla örgütlendiklerini anlattı.
Anladığım kadarıyla seçimde şu mesajı vereceklerdi:

“Türkiye’yi Bölemezsin; Cumhuriyet’i Yıkımazsın…’’

Ben inatla CHP ile ittifak yaparak seçime girmeleri taraftarıyım…

ulusalkanal.com.tr