10 Temmuz 2013 Çarşamba

4/C’LİLER YİNE UNUTULDU

Onbinlerce sözleşmeli personel için kadro çalışması yürüten AKP iktidarı, 50.000’e yakın 4/C’liyi yine görmezden geldi. Yıllardır zorlu koşullarda çalışan 4/C’liler için imza kampanyası başlatıldı. Genel Sağlık-İş Genel Merkezinden yapılan açıklamada AKP iktidarı bir kez daha uyarıldı.

Sözleşmeli personellerin kadroya alınması için çalışma yürüten AKP İktidarı, yaklaşık 50.000 4/C’li personeli yine görmezden geldi.

Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Doktor Ali Gül, "En kısa sürede 4/C statüsünde çalışanlara kadro verilmelidir. Çalışanlar arasındaki farklı çalışma biçimleri kaldırılmalı ve tüm çalışanlar kadrolu, iş güvenceli tek bir çalışma statüsünde olmalıdır" dedi

Ali Gül, kadrolu personel ile 4/C’li çalışanların maaşları arasındaki uçuruma dikkat çekti. "Sözleşmeli olarak çalışan 4/C’liler yıllardır çok olumsuz koşullarda çalışıyorlar. Aile yardımı almayan, izinleri olmayan, eşdeğer iş yaptıkları çalışanlara göre 2-3 kar daha düşük ücret alan bu çalışanlar iktidar tarafından bir kez daha aldatıldı"

4/C ‘liler için imza kampanyası başlatacaklarını söyleyen Gül, AKP iktidarını uyardı. "Her türlü demokratik hak arama yollarını kullanarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu günden başlayarak toplayacağımız imzaları en kısa sürede hükümet yetkililerine ileteceğiz. Hak verilmez alınır diyerek mücadele ederken en büyük güçlerimizden birisinin de oy gücümüz olduğu bilinciyle AKP iktidarını uyarıyoruz"