14 Temmuz 2013 Pazar

TMMOB Torbaya sığmadı

Meclis'te gece yarısı gerçekleştirilen operasyonla yetkileri elinden alınan TMMOB üyeleri, İstanbul ve Ankara'da sokaklara çıktı. Binlerce TMMOB üyesi meydanları doldururken polis şiddeti gene kendini gösterdi. Direnişin merkezleri İstiklal ve Kennedy Caddeleri oldu.

Meclis'te gece yarısı gerçekleştirilen operasyonla yetkileri elinden alınan TMMOB İstanbul ve Ankarada meydanları doldurdu.

Ankara'daki eylemin adresi TMMOB Genel Merkezi önü oldu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen şube yöneticileri, oda temsilcileri ile birlikte, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Merkezi önünde toplandı.

Torba yasaya sloganlarla tepkilerini gösteren birlik üyeleri, birçok siyasi parti ve sendikaların desteğiyle Güvenpark’a yürüdü.

Burada konuşan TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, AKP’nin rant politikalarını teşhir ettikleri için hedef alındıklarını söyledi.

Yasanın ahlaki olmadığını belirten Soğancı, "TMMOB torbaya sığmaz" dedi.

İstanbul'daki eylemin adresi ise İstiklal Caddesi oldu. Galatasaray Lisesi önünde toplanan binlerce TMMOB üyesi yürüyüşe geçmek isteyince polis tarafından durduruldu.

TMMOB'un basın açıklaması Galatasaray Lisesi önünde Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı .... tarafından yapıldı.

TMMOB'un eylemlerinin ardından İstanbul ve Ankara'da polis müdahalesi yaşandı. İstiklal Caddesi'ndeki açıklamanın ardından eylemi sürdüren yurttaşlara tezyikli su ve plastik mermiyle müdahale etti.

Yurttaşlar polis müdahalesine rağmen dağılmadı.

Müdahale sırasında İstiklal Caddesi'nde eli sopalılar yine belirdi. Yan sokaklardan bir dükkandan çıkan eli sopalılara yurttaşlar büyük tepki gösterdi. Eli sopalılar polisin yardımıyla alandan kaçmayı başardı.

Ankara'da da eylemler Kennedy Caddesi'nde devam etti. Polis, yurttaşlara tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale etti.