13 Temmuz 2013 Cumartesi

Taksim esnafı İBB mağduru

AKP iktidarının her fırsatta söylediği "esnaf mağdur oluyor" sözü bu kez doğru çıktı. Yalnız, esnafı mağdur eden yine iktidar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldu. Gezi parkındaki 20 esnaf, Taksim projesi yüzünden trilyonlarca lira zarara uğradı.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'de polis müdahalesini "esnaf mağdur oluyor" diyerek savundu, Valinin karşısına esnaf çıktı.

Esnaf, üstelik sadece son 1 aydaki polis müdahalesiyle değil, Taksim projesinin ilk gününden bu yana mağdur edildiğini vurguladı.

Taksim projesinin başlamasıyla birlikte dükkanların önüne kurulan bariyerler, esnafa büyük darbe vurdu. Taksim'deki birçok mağaza ve restoran bu nedenle iflas etti.

Bölge esnafının yanı sıra, Gezi Parkı'ndaki esnaf da büyük darbe yedi. Projenin düğmesine basılmadan önce, park içindeki 21 dükkan boşaltıldı. Kira sözleşmeleri devam eden esnafa ise, hiçbir yardım yapılmadı.

Gezi Parkı esnafı hukuk mücadelesi başlattı. Ancak buradan da bir sonuç alınamadı.

Esnaf çaresiz dükkanları boşalttı. Bu kez de karşılarına, dükkanları boşaltmış olmalarına rağmen ecrimisil bedeli çıkartıldı.

Bu uygulamanın mağduru sadece Gezi Parkı esnafı da olmadı.