12 Temmuz 2013 Cuma

"Emir büyük yerden"

Halk direnişine destek veren başarılı basketbolcu Cenk Akyol milli takım kadrosuna alınmadı. Kararda söz sahibi olduğu ileri sürülen Milli Takım sponsorlarından Garanti Bankası'ndan iddialara yanıt geldi. Banka, Akyol'un kadro dışı bırakılması kararı için, "bu kararı vermek haddimize değil" dedi. Akyol ise neden kadroya alınmadığına dair milli takım antrenör yardımcısıyla görüştü. Kulislerde Antrenörün, Akyol'a "emir büyük yerden" şeklinde bir açıklama yaptığı konuşuluyor.

Yıldız basketbolcu Cenk Akyol'un milli takım kadrosuna alınmamasına tepkiler devam ediyor.

Halk direnişi sırasında penguen belgeseli yayınlayan NTV'ye tepki gösteren Akyol, A Milli Erkek Basketbol takımına alınmadı.

Fedarasyonunkadro dışı bıraktığı Akyol'a, potada ter döktüğü klubü destek çıktı.

Klübün sert açıklamasından sonra ilk yanıt, kararda etkili olduğu ileri sürülen, Milli Takımın sponsorlarından Garanti Bankası'ndan geldi.

Banka iddiların asılsız olduğunu, bankalarına yönelik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü savundu. Açıklamada, “Oyuncu seçimi dahil sponsorluklarımızın hiçbir sürecine dahil olmanın ve iç dengelere karışmanın, bankamızın haddine olmadığını özellikle ifade etmek isteriz” denildi.

Öte yandan başarılı milli sporcu kararla ilgili milli takım antrenör yardımcısı Nihat İziç ile görüştü Takım antrenör yardımcısı İziç’ten bilgi isteyen Akyol’un “Emir büyük yerden” cevabını aldığı iddia ediliyor.

Bu arada, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek konuyu meclise taşıdı. Dibek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İşte o sorular:

1- Akyol’un takımının şampiyon olmadığı, çok iyi sezon geçirmediği zamanlarda dahi Milli Takıma çağrıldığı göz önüne alındığında, takımının şampiyonluğunda büyük etkisi olduğu zamanda Milli Takıma çağrılmaması ile NTV’ye tepkisinin bir bağlantısı var mıdır?

2- Cenk Akyol’un Milli Takıma çağrılmamasının sebebi nedir?

3- Yıldız oyuncunun Milli Takıma çağrılmaması ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı olarak yorumunuz nedir?


4- Akyol’un kadroya alınmaması ile ilgili Tanjevic’in yardımcısı İziç’in “Emir büyük yerden” yanıtındaki emir ile Bakanlığınızın bir bağlantısı var mıdır?