13 Temmuz 2013 Cumartesi

TMMOB eylemine polis müdahalesi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)'un yetki ve gelirlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devreden yasayı protesto etmek için yurttaşlar bugün İstanbul ve Ankara'da bir araya geldi. İstanbul'daki gösterilerde polis direnişçilere tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Ankara da ise Güvenpark girişinde polis barikat kurdu.


TMMOB ve Taksim Dayanışması'na destek amaçlı İstanbul'da yapılan eylemde yurttaşlar 17:00 itibari ile Beyoğlu Galatasaray Lisesi Meydanı'nda toplanmaya başladı. Saatler 19:00 gösterdiğinde Taksin Meydanı'na yürümek isteyen yurttaşları polis barikat kurarak izin vermedi. Yurttaşlar polisin yürüyüşünün ardından basın açıklamasını Galatasaray Meydanı'nda okudu.


Basın açıklamasının ardından kitlenin bir çoğu dağılırken geriye kalan grup ara sokaklardan Taksim Meydanı'na çıktılar. Ardından Polis oraya yönelip dağılın anonsu yaptı. Direnişçilere dağılmaları için 5 dakika verildi. Ancak anonsun üzerinden 2 dakika geçtikten sonra müdahale etti.


Çevik kuvvet polisi yurttaşlara Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.


İlerleyen dakikalarda polis gazetecilere de "artık yeter, çekmeyin" diyerek engellemeye çalıştı. Bu arada Ayhan Işık sokakta bulunan esnaflar polise tepki gösterdi


Ankara'da ise Güvenpark'a yürümek isteyen mimar ve mühendisler Meşrutiyet Caddesi'nde kurulan polis barikatıyla durduruldu.