14 Temmuz 2013 Pazar

Balyoz'da tarihi gün

Balyoz Davası'nın ilk temyiz duruşması yarın Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde görülecek. Tutuklu komutanların katılmayacağı duruşmada, avukatlar, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin mahkumiyet kararlarına karşı müvekkillerini savunacak. Yargıtay ayrıca tahliye taleplerini de değerlendirecek.

Balyoz Davası'nın ilk temyiz duruşması yarın Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde görülecek. Duruşma, Yargıtay Ana Bina Konferans Salonu'nda yapılacak. Duruşmada, komutanların avukatları savunmalarını yapacak. Savunmaların ardından mahkeme kararını dosya üzerinden açıklayacak.

Avukatların savunmaları, ağırlıklı olarak İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan savunmalarla aynı doğrultuda olacak. Bu kapsamda dijital delillerle ilgili sahtecilik şüpheleri de dikkat çekiyor.

Özellikle Boğaziçi, ODTÜ, İstanbul Teknik ve Yıldız Teknik Üniversiteleri ile yabancı adli bilişim şirketlerinin raporları, Balyoz belgesi olduğu iddia edilen yazıların sahteliğini ortaya koyuyor.

Mehmet Baransu'nun savcılığa verdiği bavulda yer alan 11, 16 ve 17 numaralı üç CD; Donanma Komutanlığı'nda bulunduğu iddia edilen Hard Disk ve Eskişehir'de bulunduğu iddia edilen flash bellek davanın dijital delillerini oluşturuyor. Bu dijital veriler arasında yer alan bin 957 adet Balyoz belgesinde sahtecilik bulunduğu, komutanlar ve avukatları tarafından tespit edildi.

Yarınki duruşmada avukatların yapacağı savunmalarda dijital verilerdeki çelişkiler de büyük bir yer tutacak.