13 Temmuz 2013 Cumartesi

Tutuklama delili bayrak

Taksim direnişinde tartışma yaratan tutuklama kararlarından biri de, Taksim Meydanı'nda bayrak satan Ali Sarıçiçek isimli yurttaş hakkında verildi. Ali Sarıçiçek 8 Temmuz'daki eylemde bayrak satarken, elindeki Türk bayrakları gerekçe gösterilerek tutuklandı. 5 çocuğuyla ortada kalan Ali Sarıçiçek'in eşi Merhamet Sarıçiçek, yaşandıklarını Ulusal Kanal'a anlattı.

Hükümet istifa eylemleri kapsamında 100'ün üstünde isim tutuklandı. Kimi tutuklamaya kask, kimine ise maske delil olarak gösterildi.

Ancak en ilginç tutuklamalardan biri, Ali Sarıçiçek hakkındaki karar oldu.

Ali Sarıçiçek, bayrak satmak için gittiği Taksim Meydanı'nda 6 Temmuz'da gözaltına alınıp, 8 Temmuz'da tutuklandı. Geride ise büyük bir dram kaldı.

Eşinin tutuklanmasıyla birlikte, Ali Sarıçiçek'in eşi Merhamet Sarıçiçek 5 çocuğuyla başbaşa kaldı. Çocuklarının ise en büyüğü 17 yaşındaki Selami...  İnanç 13, Merdan 6 yaşında... Hasan ve Hüseyin isimli ikizler ise henüz 6 aylık...

Yaşadıklarını Ulusal Kanal'a anlatan Ali Sarıçiçek'in eşi Merhamet Sarıçiçek çaresiz.Merhamet hanım, palalı ve sopalı saldırganlar serbest kalırken, eşinin tutuklanmasına anlam vermiyor.

5 çocuğuyla başbaşa kalan Sarıçiçek, Başbakan Erdoğan'a da tepkili.