14 Temmuz 2013 Pazar

Öcalan'a muayene tezgahı

PKK lideri Abdullah Öcalan'nın bağımsız sağlık kuruluşlarının muayene edilmesi talebiyle ilgili Türk Tabipleri Birliği'nin yaptığı açklamaya Ulusal Hekim Birliği'nden tepki geldi. TTB'nin "göreve hazırız" açıklamasına yanıt veren Ulusal Hekim Birliği "TTB açılımın neresinde?" diye sordu.

PKK lideri Abdullah Öcalan'nın bağımsız sağlık kuruluşlarınca muayne edilmesi bir süredir gündemde. Öcalan'ı serbest bırakma senaryolarının bir parçası olan "Öcalan'a muayne" konusunda Türk Tabibleri Birliği "göreve hazırız" mesajı verdi, bu mesaja tepki gecikmedi.

TTB'nin konuıyla ilgili yaptığı açıklamaya yanıt Ulusal Hekim Birliği'nden geldi.

"Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin de durumdan vazife çıkarıp Genel Sekreteri aracılığıyla göreve hazır olduklarını bildirmesi, böylece kendilerince barış süreci diye adlandırılan, ama bütün yurtseverlerce aslında ülkenin ve milletin bölünme süreci olduğu bilinen bu senaryoda rol almaya gönüllü olmaları, mesleğimiz ve mesleki örgütlülüğümüz açısından kaygı vericidir."

Ulusal Hekim Birliği Ankara Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada TTB Merkez Yönetim kurulunun açılım süreci karşısında aldığı tavır sert sözlerle eleştirdi.

"TTB anlaşılan açılımın ikinci evresinin hemen başındadır. Öcalan’ın siyaseten salıverilmesine giden yolu “bağımsız” sağlık raporları ile döşeyecektir. TTB işte bu kadar emre amade ve bağımsızdır. Biz bu geçmişi hiç unutmadık.  Ancak UHB olarak ülkemiz sağlık emekçilerine anımsatmak isteriz ki, ülkemizde yalnızca TTB yönetimini oluşturan hekimler yoktur ve kendini milletine ve vatanına “bağımlı” hisseden hekimler bu tür girişimlerin hesabını mutlaka soracaklardır."