14 Temmuz 2013 Pazar

Gürsel Tekin: Yandaş basın esnafı kışkırtıyor


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Taksim'de dün yaşanan olayları değerlendirerek, "Esnafı kullanmak istediler. Esnaf çok duyarlı davrandı. Bir kısmı magandalığı tercih etti. Olabilir. O da onun tercihidir" dedi.

Gezi Parkı eylemi sonrasında Başbakan'ı provokasyon yapmakla suçlayan Tekin, "Camide içki içildiği söylendi. Çok namuslu bir din adamı 'hayır böyle bir şey olmadı' dedi. Başbakan'a verilebilecek en iyi cevabı o din adamı verdiği için kendisine teşekkür ediyorum'' dedi.

Gezi Parkı protestoları ile ilgili her türlü provokasyonun yapıldığını ifade eden Tekin şöyle konuştu: "Şimdi bir yandaş aracılığıyla esnafı kışkırtmaya çalışıyorlar. Aldığımız duyuma göre bu kışkırtmayı kısa adı adı TESKOMB olan kuruluşa yaptıracaklar. Yani, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği. Bu kuruluş büyük bir kampanya düzenliyor. Kampanya pazartesi günü Taksim Meydanı’nda düzenlenecek. 'Gezi eylemlerine son, esnaf yüzde yüz zararda' gibi benzer sloganlarla. Profesyonel bir reklam şirketiyle anlaşmışlar. Kampanyanın İngilizce versiyonu da tasarlanmış. Bu kuruluşun Başkanı Kadir Akgün. Önceki dönem Yozgat AK Parti Milletvekili. Bunu özellikle kamuoyuna açıklamak istiyoruz".

Gürsel Tekin, dün akşam Taksim'de yaşanan olaylarla ilgili olarak şunları söyledi: "Esnafı kullanmak istediler. Esnaf çok duyarlı davrandı. Bir kısmı da magandalığı tercih etti. Olabilir o da onun tercihidir. Şimdi burada bu eli sopalı insanları organize edemeyince bir başka yöntem uygulamak istediler. Sözde bir Sivil Toplum Örgütü, kendisinin eski milletvekiliyle esnafın mağduriyetini giderecekmiş. Bana bir şehir gösterin dünyada herhangi bir şehir. 250 tane AVM'si olan bir tek şehir var. O da İstanbul. Onun mimarı da Tayyip Erdoğan'dır".