10 Temmuz 2013 Çarşamba

İşçiİ Partisi'ndden çağrı: "Erdoğan eli sopalı milislerini sokaktan çek"

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, eli sopalı saldrıganlarla ilgili İçişleri Bakanlığı'nı uyardı. Palalı ve sopalı saldırganların polis nezaretinde eylem yapan yurttaşlara saldırdığını belirten Özbey, Başbakan Erdoğan'a da seslendi. Özbey Erdoğan'a; "Türkiye'yi kendinizle birlikte maceralara sürüklemeyin. Altında kalırsınız!" dedi.

Sopalı, palalı ve silahlı saldırganların yurttaşlara karşı uyguladığı şiddetle ilgili İşçi Partisi'nden açıklama geldi. Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey,"İçişleri Bakanı'nı ve Emniyet yetkililerini göreve çağırıyoruz: Bu eli sopalı zorbaları bulun ve durdurun. İşbirliği yapan polisler hakkında derhal soruşturma açın. Aksi durumda halkın da kendisini koruduğunu göreceksiniz. Yurttaşlarımızı, gladyo döküntülerine hak ettikleri yanıtı vermek zorunda bırakmayın"dedi.

Saldırganların polis nezaretinde yurttaşlara saldırıldığının görüldüğünü belirten Özbey sözlerine şöyle devam etti. "Tayyip Erdoğanları uyarıyoruz. Eline çivili sopa, bıçak, satır vererek sokağa saldığınız başıbozuklarınızı çekin. Koltuklarınızı korumak için çıktığınız bu yol, yol değildir. Türkiye'yi kendinizle birlikte maceralara sürüklemeyin. Altında kalırsınız"