14 Temmuz 2013 Pazar

RTÜK Cezaları meclis'te

RTÜK'ün Ulusal Kanal'ın aralarında bulunduğu televizyonlara kestiği astronomik cezalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Turgut Dibek soru önergesinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, direniş eylemlerini yayınladığı için mi ceza kesildi diye sordu.  2012’de televizyon kanallarına 13 milyon 200 bin 532 TL ceza kesildiğini hatırlatan Dibek, RTÜK'ün Samanyolu TV ve Samanyolu Haber TV’ye hiç ceza kesmemesine dikkat çekti. Hatırlatalım, RTÜK Haziran ayı içerisinde Ulusal Kanal'a 570 bin 234 liralık ceza tebliğ etti.

Halk hareketini yayınlayan kanallara verilen RTÜK cezaları meclis gündemine taşındı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlama istemiyle sunduğu soru önergesinde, ” Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun kestiği cezaların nedenlerini sordu.

Soru önergesinde Dibek, 2012’de televizyon kanallarına 13 milyon 200 bin 532 TL ceza kesildiğini hatırlattı. 73 kanala ceza kesen RTÜK'ün Samanyolu TV ve Samanyolu Haber TV’lere ceza kesmediğine dikkat çekti.

Dibek 2013 yılından kesilen cezaların nedenlerini sordu. Direniş eylemlerine yer veren Ulusal TV, Halk TV, Cem TV ve EM TV’ye para cezası kesilmesinin sebebi yaptıkları yayın mı dedi?

"2013 yılında RTÜK hangi kanallara, hangi tarihteki yayınları ile ilgili olarak, hangi gerekçelerle, ne kadar ceza kesmiştir? Kesilen cezaların yüzde kaçı 31 Mayıs 2013 tarihinden sonra kesilmiştir? Bu kesilen cezaların kaçı Gezi Parkı protestolarıyla ilgilidir?"

Hatırlatalım, RTÜK Haziran ayı içerisinde Ulusal Kanal'a 570 bin 234 liralık ceza tebliğ etti.