10 Temmuz 2013 Çarşamba

LAÇİNER'DEN U DÖNÜŞÜ


Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner, önce Başbakan Erdoğan için "Diktatör" benzetmesi yaptı, ardından sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Laçiner, katıldığı bir festivalde "Sokağa kulak vermeyen bir diktatör için insanların sesi gürültüdür" dedi. Laçiner, konuşmalarının medyaya yansıması üzerine, "Konuşmalarım yanlış yorumlandı"

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Sedat Laçiner öne Erdoğan'a "Diktatör" benzetmesi yaptı, ardındansa konuşmasının yanlış yorumlandığını açıkladı.

Çanakkale'de düzenlenen "2013 Korolar Festivali"nin açılış töreninde konuşan Laçiner'in sokağa kulak vermenin önemini anlattı.

Laçiner, Başbakan Erdoğan'a üstü kapalı "Diktatör" benzetmesi yaptı."Bir diktatör için insanların sesi gürültüdür ve susturulması gerekir. Ama demokratik bir rejimde insanların sesi duyulması gereken bir şarkıdır, melodidir" Laçiner'in konuşması salondaki öğrenciler ve akademisyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Laçiner bir gün sonra bu konuşmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Üniversitenin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Laçiner, "Korolar Festivali konuşmam bazı basın-yayın organları tarafından maksadının ötesinde yorumlanmış, içeriğinden koparılmıştır. Siyaset bilimci olmama rağmen akademik yaşamım boyunca hiçbir zaman siyaset yapmamaya özen gösterdim. Siyaset bilimi yapmak ile siyaset yapmak arasında çok büyük bir fark vardır. Bu bağlamda her ortamı siyasileştiren, her sözden kutuplaştırıcı siyaset üreten yaklaşımları doğru bulmadığımı ifade etmek isterim" dedi.