14 Temmuz 2013 Pazar

Alpaslan Işıklı'yı kaybettik

Türkiye'nin devrimci aydınlarından, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı Profesör Doktor Alparslan Işıklı hayatını kaybetti. İzmir Seferihisar’da bulunan Işıklı'nın kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı Profesör Doktor Alparslan Işıklı Seferihisar’da kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Alpaslan Işıklı'nın deniz kıyısındayken aniden fenalaştığı, yapılan müdahelelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Işıklı'nın cesedi otopsi için Seferihisar Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

1940 yılında Amasya'da doğan Alparslan Işıklı, ilk gençlik yıllarından itibaren devrimci mücadelenin içinde oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Işıklı, 27 Mayıs sürecinde gençlik örgütlenmeleri içerisinde yer aldı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 1980 yılında profesörlük ünvanı kazanan Işıklı, Fransa ve İngiltere'de bilimsel çalışmalarda bulundu.  Işıklı, uzun yıllar çeşitli sendikal örgütlerin eğitim ve araştırma faaliyetlerine katıldı.

Siyasette ve akademide bilinen aydınlardan olan Alparslan Işıklı, 2001 yılında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından YÖK üyeliğine seçildi ve 2005 yılına kadar burada görev yürüttü.

Alpaslan Işıklı, 2007 yılındaki Cumhuriyet Mitinglerinin de öncü isimlerindendi.