13 Temmuz 2013 Cumartesi

‘Penguen’ protestosuna TOMA’lı barikat

Medyanın Hükümet İstifa eylemlerine yönelik ilgisiz ve taraflı tavrını protesto etmek isteyen Direnen Gazeteciler’e polis yolu kapattı. Bunun üzerine gazeteciler oturma eylemi yaparak hem polisi hem de medyayı protesto etti.

 Galatasaray Meydanı’nda toplanan gazeteciler, Taksim Meydanı’na yürüyerek bir basın açıklaması ve ardından temsili haber yazma eylemi yapmak istedi. Polis ise Galatasaray Lisesi’nin önünde 2 adet TOMA ve bir Akrep aracının yanı sıra Çevik Kuvvet ekiplerinin barikatlarıyla İstiklal Caddesi’ni kapattı. Polisin bu tutumu üzerine gazeteciler polis barikatının önüne oturarak protesto eylemi gerçekleştirdi.

Eyleme katılan gazeteciler arasında OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş,İstanbul Gerçeği Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, Aydınlık Gazetesi Yazarı Eren Erdem, Aydınlık Muhabiri Selçuk Özmen, BirGün Muhabirleri Ahmet Şık ve Zeynep Kuray, Etkin Haber Ajansı Muhabiri Arzu Demir  ve Radikal Gazetesi Muhabiri İdris Emen de yer aldı. Ayrıca eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Taksim Dayanışması Sekretaryası Üyesi Cem Tüzün ve Ressam Bedri Baykam da katıldı.


Eylemde “Yandaş medya istemiyoruz”, “Sipariş haber istemiyoruz”, “Diren Antakya, Taksim seninle”, “Ali’nin katili AKP’nin polisi” ve “Polis defol bu sokaklar bizim” sloganları atıldı. Ayrıca, Hükümet İstifa eylemlerinde hayatını yitirenlerin isimleri tek tek sayılarak “burada” denildi.

Soner BAHADIR/İSTANBUL