14 Temmuz 2013 Pazar

Armutlu direniyor

Hatay'da Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz için düzenlenen anma yürüyüşü yine polis müdahalesine sahne oldu. Halk hareketi şehitleri için okutulan mevlidin ardından yürüyüş yapmak isteyen halka karşı polis barikatı kuruldu. Polis, yürüyüşü engelleyemeyince yurttaşların üzerine gaz bombası ve basınçlı su yağdırdı. Yurttaşlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla karşılık verdi. Armutlu mahallesindeki direniş gece boyunca sürdü.

Hatay'da direniş şehitleri Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert için düzenlenen mevlitlere polis şiddeti damga vurdu. Mevlit sonrası yürüyüş yapmak isteyen yuttaşlara polis müdahale etti.

Mevlidin ardından Uğur Mumcu Parkı'nda toplanan halk, Gündüz Caddesi'den yürüyüşe geçti.

Ancak caddenin çıkışındaki Armutlu Mahallesi'nde yine polis barikatı vardı.

Onlarca TOMA ve Çevik Kuvvet polisleri halka gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Müdahalede çok sayıda plastik mermi de kullanıldı.

Halk, polis müdahalesine karşı barikat kurdu. Müdahale sırasında Hatay sokakları gaz bulutuyla kaplandı.

Barikatlardan "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları yükseldi.

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ve TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de barikatı hemen yanındaydı. İlker Yücel konuşmasında, "Burada bir tehlike yok, tam tersine bir onurlu duruş var. Herhangi bir sıkıntı da yok. Halkımızın direniş kültürüne yepyeni bir destan yazıyor gençler. Armutlulu gençler yazıyor, devrimci gençler yazıyor" dedi

Çağdaş Cengiz ise yaptığı konuşmas şöyle "Burada müthiş bir direniş var, müthiş bir kararlılık var. Buradan tüm Türkiye'ye mesaj veriliyor. 2 şehidimiz var. En büyük bedeli Hatay ödedi"

Armutlu mahallesindeki direniş sabaha kadar sürdü. Olaylarda 1 kişi gözaltına alındı. Halk, olayları canlı yayınla Türkiye'ye duyuran Ulusal Kanal'a sevgisini de sloganlarla gösterdi.