15 Temmuz 2013 Pazartesi

PKK Törenle mezarlık açtı

TSK'nın Güneydoğu'dan adım adım çekilmesiyle meydanlar PKK'ya kaldı. PKK, Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde törenle mezarlık açılışı yaptı. 170 PKK'lının cenazesi törenle mezarlığa gömüldü. Diyarbakır'dan mezarın bulunduğu Yolçatı Köyü kırsalına giden araçların kontrolünde ise ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Araçlar önce polisler sonra askerler son olarak da PKKlılar tarafından arandı.

PKK Diyarbakır'da törenle mezarlık açılışı yaptı.

Lice ilçesine bağlı Yolçatı Köyü kırsalında, yaklaşık 2 ay önce yapımına başlanan mezarlık "törenle" açıldı. Ancak tören devlet yöneticileri ya da belediye çalışanları tarafından değil PKK'lılar tarafından düzenlendi.

170 PKK’lının bulunduğu mezarlık açılışına gitmek üzere çok sayıda minibüs Diyarbakır'dan yola çıktı. İşte bu noktada bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı.

Diyarbakır çıkışında polisin kimlik kontrolü yapmasından sonra minibüs Lice'ye doğru yola çıktı. Polisin ardından Lice yolu üzerinde bu kez de jandarmalar arama yaptı. Törene giden BDP'liler son olarak, kendilerine KCK Asayiş adını veren grup tarafından arandı.

BDP'lilerin Yolçatı Köyü kırsalına ulaşmasının ardından cenaze töreni başladı. İlkin, daha önceki çatışmalarada öldürülen PKK’lılar defnedildi. Ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve zafer işaretleri eşliğinde Kürtçe marşlar okundu.

Törende, sözde PKK Şehit Aileleri Derneği Başkanı Halil Oruç, bir konuşma yaptı.

Anıt mezardaki törene PKK’lı oldukları belirtilen yüzleri poşu ile kapalı 15 kişi geldi. PKK'lılar öldürülen kişilerin tek tek isimlerini okudu. Kalabalık hep bir ağızdan, "Burdayım" anlamına gelen "Ez livirim" diye bağırdı.