13 Temmuz 2013 Cumartesi

Mekanın cennet olsun

Onlar genç yaşta çocuklarını toprağa vermenin acısıyla yanıp tutuşan Korkmaz, Cömert ve Ayavalıtaş ailesi. 19 yaşında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi kapılarını Ulusal Kanal'a açtı. Sitem dolu sözlerle konuşan Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, "Ali kalbine değil zalimlere yenik düştü" dedi.

Acılar onları birleştirdi. Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert ve Mehmet Ayvalıtaş ailesi Hükümet İsatifa eylemlerinde şehit düşen çocuklarının üzüntüsüyle yaşamaya devam ediyor.

Acılı aileler kapılarını Ulusal Kanal'a açtı. Abdullah Cömert'in abisi ve Mehmet Ayvalıtaş'ın annesi ve babası, Korkmaz ailesini bir an olsun yanlız bırakmadı.

Polis, yargı ve hükümet işbirliği olduğunu belirten Ali'nin ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, "katiller adalete halen hesap vermedi" dedi.

Konuşmakta güçlük çeken anne Emel Korkmaz ise Ali'nin zalimlere yenik düştüğünü vurgulayarak adalete güvenmediğini söyledi.

Hayatının değiştiğini belirten Baba Şahap Korkmaz da çocuklarının acısını hergün yaşayacaklarını ifade etti.

Mücadele üç aileyi de birleştirdi. Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nde katıldığı eylemde bir taksicinin çarpması sonucu yaşamını yitiren 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın anne ve babası da Korkmaz'ın acılarına ortak oldu.

Polisin gaz bombası sonucu ölen Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert'de AKP Hükümeti'ne sesledi.