14 Temmuz 2013 Pazar

Sizi de halk kurtarır!



Taksim'deki eylemlere müdahale eden 4 polis, yaşananları anlattı. Polislerin ortak vurgusu, yöneticilerin kanunsuz emirleri ve polisin çalışmak zorunda bırakıldığı şartlarda canavarlaştırıldığı oldu. İşte kendilerini "teşkilatın zencileri" olarak tanımlayan polislerin o açıklamaları...

İstanbul'daki hükümet istifa eylemlerine müdahalede yer alan 4 polis, itiraflarda bulundu. Orantısız güç kullanıldığını kabul eden polisler, emniyet teşkilatındaki sistemin polisleri piskolojik olarak çökerttiğini belirtti.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan polisler, "Vicdan azabı çekiyoruz" dedi. Polislerin ortak vurgusu, yöneticilerin kanunsuz emirleri oldu. Polisler, çalışma şartlarının kendilerini canavarlaştırdığını öne sürdü.

"1. Polis" olarak adlandırılan kişi üst düzey Emniyet yöneticileri için "Sorun onlar zaten" dedi. Polis memuru, "Bize insan muamelesi yapılmıyor, böcek gibi görülüyoruz" diye konuştu. Emniyet'te hukuk olmadığını söyleyen polis memuru, "Güya kanunları uygulayıcı olan teşkilatımız, kendi içimizde kanunları uygulamıyor" ifadelerini kullandı.

Polis memuru, şiddete karşı çıkanların da vatan haini ilan edildiğini kaydetti.

"2. Polis" ise "Canavarlaştırıldık, insanlıktan çıkarıldık" sözleriyle müdahaleye katılan polislerin ruh halini ifade etti. Polis memuru, "Sizi gaza getirenler var mıydı?" sorusuna "Olmaz mı? Ekip arabalarından, mehter marşı bile çaldılar" yanıtını verdi.

Polis memuru, Emniyet'in yalanladığı intihar olaylarına da değinerek, "Gezi parkı olaylarından sonra, bir günde üç arkadaşımız intihar etti, dördüncünün elinden silahı aldık" şeklinde konuştu.

Polisler sendikanın kurucularının Emniyet'ten ihraç edilmesine tepki gösterdi.