10 Temmuz 2013 Çarşamba

Eski Ergenekon Savcısı Şanal yine devrede


Ergenekon Savcısı Osman Şanal, yine iş başında. Şanal, Antalya'daki "Hükümet istifa" eylemleri sırasında görevini yapan 3 avukatı gözaltına aldırdı. Şanal'ın hukuksuz uygulamalarına karşı Çağdaş Hukukçular Derneği harekete geçti.  Avukatlar, Şanal hakkında "görevi kötüye kullanma", "görevli memura mukavemet" ve "hürriyetten yoksun bırakma" suçundan dolayı soruşturma açılmasını istedi.

Antalya'da Çağdaş Hukukçular Derneği'ne bağlı avukatlar, eski Ergenekon savcısı Osman Şanal hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Osman Şanal, Antalya'daki hükmet istifa eylemleri sırasında 3 avukatı göz altına alındırdı. Bu yetmezmiş gibi polise "gözaltındaki avukatlar avukatlarıyla görüştürülmeyecek" talimatı verdi.

Savcı Şanal'ın bu talimatları üzerine Çağdağ Hukukçular Derneği'ne üye avukatlar adliye önünde toplandı. Avukat Münip Ermiş, "Kolluk kuvvetleri tarafından tutulan tutanakta savcı Osman Şanal'ın talimatı belirtilmektedir. Kanun dışı emir verenin de bunu uygulayanın da bundan sorumlu olacağı hukukun genel ilkesidir. Şikayetçi olunan savcının karakol binası içerisinde görevini yapmak için gelen avukat için gözaltı talimatı veya kolluğa fiili müdahale için emir vermesi, görevli memura direnme suçuna azmettirme suçunu oluşturur"dedi

Son olarak Ermiş şunları söyledi. "Müvekkil meslektaşlarımın yaklaşık yarım saat boyunca hürriyetlerinden yoksun bırakılması TCK'nın 109'uncu maddesinin açıkça ihlalidir."

Açıklamanın ardından avukatlar, Adalet Bakanlığı'na verilmek üzere hazırladıkları dilekçeyi Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti. Şanal hakkında "görevi kötüye kullanma", "görevli memura mukavemet" ve "hürriyetten yoksun bırakma" suçları işlediği belirtilerek soruşturma açılmasını istendi.