15 Nisan 2013 Pazartesi

ÖSO'nun Alevi avına yanıt!

 

Suriye'de terör estiren gruplar, şimdi de Hatay'da mezhep kışkırtıcılığı yapıyor. Suriye Ordu Birlikleri'ne karşı çatışan silahlı teröristlerin, sınır köylerine giderek, "Esad yanlılarını ve Alevileri kaçırın ve bize getirin, size para veririz" telkinleri, Hatay'lıları tedirgin etti. Hataylılar, kışkırtma girişimlerine; "Kardeşçe yaşadık, kardeşçe yaşayacağız" yanıtını verdi.

Suriye'yi kana bulayan terör grupları Hatay'da mezhep kışkırtıcılığı yapıyor.

Hatay'ın sınır köylerine giden teröristlerin, "Esad yanlılarını ile Alevileri kaçırın. Bize getirin, size para verelim" teklifi köylüleri tedirgin etti.

Hatay'ın önde gelen isimleri teröristlerin bölgeye yönelik kışkırtmasını Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Cevdet Uygun Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Başkanı: Tabi ki emperyalizm ve onun yerli işbirlikçileri, bizde de bol miktarda var biliyorsunuz, muhakkak ki buna benzer oyunlar yapacaklardır. Hatay da kritik bir bölgedir. Tutar mı? Tutmaz. Ama at sen pisliği belki bir şeyler çıkar. Olta atmadan balık tutulmayacağı için bir şeyler yapmak gerekiyor.

Hataylılar kışkırtma girişimlilerinin altında emperyalist güçlerin parmağı olduğunu görüşünde. Sadullah Çağlar İnsan Hakları İskenderun Şube Başkanı: Tabi ki bunun altında NATO kuşatması var. Afganistan'da yaşandığı gibi. Bu Hatay'a da yansıtılmak isteniyor. O açıdan biz insan hakları yöneticisi olarak tedirginiz. Ve buradaki o Suriye'den gelen insanların yapılarına baktığımız zaman endişe ediyoruz.

Nergiz Örs BArış Derneği Hatay Temsilcisi: Hatay'da barış içerisinde yaşayan insanların kardeşçe yaşamaya dönük hayalleri bu meseleyle birlikte tamamen kan ve gözyaşı getiricek bir hale gelmiştir.

Teröristlerin, Suriye ordusundan kaçırdığı askerleri kurşuna dizme görüntülerine de tehdit amaçlı bölge de dağıtması yurttaşlardan tepki topladı. Müslüm Kabadayı Yazar: Yayladağ, Kırıkhan, Altınözü gibi ilçelerin sınır köylerinde....bu canice,  propagandaya hiçbir Hataylının inanmaması, tavır almasa lazım, Çünkü biz hangi kökenden, hangi inançtan olursa, olsun, şimdiye kadar kardeşçe yaşadık, bundan sonrada kardeşçe yaşayacağız.