21 Nisan 2013 Pazar

Akillerin 10 günlük serüveni...


AKP-PKK işbirliğiyle yürütülen bölünme sürecinde oluşturulan Akil İnsanlar heyeti 10 gündür çalışıyor. Peki Akil İnsanlar 10 günlük serüveninde neler yaşandı? İşte yurdun dört bir yanından Akil İnsan manzaraları...


AKP'nin PKK'yla yürüttüğü bölünme sürecinde halkı ikna etmek için yola çıkan Akil İnsanlar gittikler her yerde protestoyla karşılaştı. Akil İnsanların 10 günlük serüveni, Türk milletinin tercihini ortaya koydu.

Akil İnsanlar ilk şoku İzmir'de yaşadı. İkna mangaları İzmir durağında, efelerin protestolarıyla karşılandı. Heyet, toplantının yapılacağı salona güç bela girebildi. Ancak heyet burada ikinci kez sarsıldı, çünkü toplantı salonunda dinleyici olarak sadece sivil polisler vardı.

Akil İnsanların Ege'deki bir diğer durağı Denizli oldu. Denizli'de hemşehri derneklerini ziyaret etmek istediler, ancak bu hiç de kolay olmadı. Yurttaşlar ziyaretin yapılacağı alana Türk bayraklarıyla gelince ziyaret bir anda iptal edildi.

Akil İnsanlar için, en zorlu bölgelerden biri İçanadolu bölgesi oldu. Gittikleri her yerden kovuldular, kenti apar topar terkettiler. Heyetin ilk gittiği kent Konya oldu. Konya'daki toplantıya İşçi Partisi Konya İl Yöneticisi Fahrettin Küçük'ün astığı Türk bayrağı damgasını vurdu.

Heyetin diğer durağı Kayseri'ydi. Kayserili yurttaşlar ikna mangası Akilleri hem toplantılardan önce, hem toplantı sırasında, hem de toplantılardan sonra durmaksızın protesto etti. Akiller kentte kalamadı, soluğu Nevşehir'de aldı.

Ancak yurttaşlar Akil İnsanlara Nevşehir'i de dar etti. Hem toplantı öncesi hem de toplantı sırasında protestoyla karşılaşan akiller neye uğradığını şaşırdı.

Akil İnsanların hedefinde şehit aileleri ve gaziler vardı. Gittikleri illerde özellikle terör mağduru aileleri seçen akiller, buradan da istediğini alamadı. Bunlardan biri de Karaman'da yaşandı. Karaman'da Şehit babası Mustafa Taşer, akillere büyük bir ders verdi.

Elazığ'daki toplanrıda en büyük tepki, Soros'un finanse ettiği TESEV Başkanı Can Paker'e geldi. Elazığlı yurttaşlar, Paker'in uzattığı "barış havucuna" sert tepki gösterdi.

Akil İnsanlar, Diyarbakırlı yurttaştan da eli boş döndü. İkna mangaları yurttaşı ikna edemedi.

Karadeniz Bölgesi'nden de AKP'nin akilleri umduğunu bulamadı. Akillerin gittiği kentler eylem alanına döndü, akillerin tepkilerden başı döndü.

Akil İnsanlar Akdeniz bölgesinde de rahat hareket edemedi. Hatay'ı ziyaret eden heyet, bırakın halkla buluşmayı, sokağa da polis koruması eşliğinde çıktı.

Kocaeli'ndeki  protestolar akil insanları çileden çıkaran son nokta oldu. Esnaf ziyareti için sokağa çıkan Akiller İşçi Partisi'nin protestosuyla karşılaştı. Yoğun güvenlik önlemleri altında içeri girebilen AKP'nin akil adamları içeride de tepkiyle karşılaşınca Akil İnsan Yücel Sayman kendini kaybetti.

ulusalkanal.com.tr