3 Nisan 2013 Çarşamba

Savcılar sahteliği kanıtlanan yalan belgelere sarıldı


Ergenekon savcıları yurtseverler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteyebilmek için, sahteliği defelarca kanıtlanan yalanlara sarıldı. İşçi Partisi yöneticilerini suçlamak için üretilen 4 CD de bunlar arasında. Mütalaada delil olarak gösterilen bu CD'ler, arama tutanaklarında yer almıyor. CD'lerin üzerinde arama tanıklarının imzası da bulunmuyor. MİT'in CD'lerde yer alan iddiaların dezenformasyon amaçlı olduğunu ve delil değeri taşımadığını belirtmesine rağmen savcılar bu CD'lere mütalaada yer verdi.

Özer Sürmeli

Yurtseveler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis isteyen Ergenekon savcıları, mütalaada sahteliği defalarca kanıtlanan yalanlara sarıldı.

21 Mart 2008'de İşçi Partisi Genel Merkezi'nde yapılan aramada bulunmadığı ortaya çıkan 4 CD, mütalaaya konulan en önemli deliller arasında.

CD'LER KANUNSUZ

Bu CD'ler İşçi Partisi Genel Merkezi'nde yapılan arama tutanaklarında yer almıyor. CD'lerin üzerinde aramaya katılan parti yöneticilerinin imzaları da bulunmuyor. CD'lerin imzasız olduğu, Ergenekon davasında bizzat hakimler tarafından da görülerek, tutanak altına alındı.

MÄ°T RAPORU SAKLANDI

İçeriklerinde Yargıtay Binası ve İzmir'deki NATO Üssü'ne saldırı planı olduğu öne sürülen CD'lerin İşçi Partisi'ne ait olmadığı MİT raporuyla da ortaya konuldu. MİT, CD'lerdeki bilgilerin bir PKK üyesinden ele geçirildiği, İşçi Partisi yöneticilerinin ise bu tip eylemlere kesinlikle katılmayacağının altı çizildi. 4 yıl boyunca Ergenekon hakimleri tarafından sümenaltı edilen bu rapor, 13 Aralık 2012'de dava dosyasına konuldu.

TARAF GAZETESÄ°'NDEN FAKSLANDI

CD'lerde yer alan Yargıtay Krokisi'nin de, yapılan aramadan tam 1 hafta önce, Taraf Gazetesi'nin Ankara Bürosu'ndan İstanbul Bürosu'na fakslandığı ortaya çıktı.

İşçi Partisi yöneticilerinin açtığı davada Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararıyla aramanın kanunsuz olduğu, mahkeme kayıtlarına geçti.

Aramayı aramayı yapan polisler, İşçi Partisi'nin açtığı davada yargılandı. Davaya bakan Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi, aramanın kanunsuz olduğuna hükmetti.

Ancak ortaya çıkan tüm bu gerçekler Ergenekon tertibinin savcıları için bir anlam ifade etmedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteyen savcılar, kanunsuzluğu ve sahteliği mahkeme kayıtlarına geçen bu CD'leri mütalaalarına delil olarak göstermekte sakınca görmedi.