21 Nisan 2013 Pazar

Kerry Erdoğan'dan Gazze ziyaretini ertelemesini istedi


Suriye'nin sözde dostları toplantısına katılmak için İstanbul'a gelen Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, toplantı sonrasında, Filistin Devlet Başkanı, Mahmut Abbas ile bir araya geldi. Kerry, görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında, Başbakan Erdoğan'dan Gazze ziyaretini ertelemesini istediklerini söyledi.


Suriye'nin Dostları Toplantısı için İstanbul'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Görüşmelerin gündeminde İsrail-Filistin ilişkileri vardı. Görüşmenin ardından konuşan Kerry, Başbakan Erdoğan'ın Gazze seyahatini ertlemesini istedi. "Potansiyel Gazze ziyaretiyle ilgili olarak da biz Başbakan Erdoğan'a, bunun ertelenmesinin daha iyi olacağını ve bazı nedenlerle bu ziyaretin şu anda gerçekleşmemesi gerektiğini düşündüğümüzü ifade ettik. Başbakanın tabii ki ne yapacağına veya yapmayacağına karar verme hakkı var ama bizim düşüncemiz şu ki bu ziyaretin zamanlaması, yoluna sokmaya çalıştığımız barış süreci için kritik. Tarafların dikkatinin dışarıdan mümkün olduğunca az dağıtılmasını istiyoruz. Dolayısıyla bu ziyaret için doğru koşulların beklenmesinin daha yararlı olacağını düşünüyoruz."

Kerry-Abbas görüşmesinin ardından, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Çalışma yemeği basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Öte yandan İstanbul'da bulunan Mahmut Abbas'ın yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr