14 Nisan 2013 Pazar

1881 Karanfil'e destek


10 Kasım anma törenleri kapsamında, "1881 genç, 1881 karanfille Ata’sına Yürüyor" başlıklı etkinlik düzenleyen Türkiye Gençlik Birliği üyelerine açılan dava, 16 Nisan'da Kuşadası Adliyesi'nde görülecek. Dava öncesi TGB'lilere destek olmak için imza kampanyası başlatıldı. Kuşadası'nın birçok noktasında kurulan imza masalarına yurttaşların ilgisi yoğun oldu.


10 Kasım'da Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen "1881 genç, 1881 karanfille Ata’sına Yürüyor"  etkinliği nedeniyle Türkiye Gençlik Birliği üyelerine açılan davaya 2 gün kaldı.

İlk duruşması 16 Nisan Salı günü Kuşadası Adliyesi’nde görülecek olan davayı protesto etmek için, şehrin birçok noktasında imza masaları kuruldu.

"10 Kasım’da Ben de Oradaydım. Kuşadası davana sahip çık, bir imza da sen ver" kampanyası yoğun ilgi gördü. Yurttaşlar TGB'lilere destek olmak için birbirleriyle yarıştı.

Türkiye Gençlik Birliği tarafından düzenlenen yürüyüşe 5 bin kişi katılmıştı. Yürüyüşün ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmış ve mahkeme TGB üyeleri Ozan Topçu ve Uğur Bayer'e dava açılmasına karar vermişti.

ulusalkanal.com.tr