21 Nisan 2013 Pazar

ABD'lilerden ilginç eylem


ABD'deki Boston saldırısını gerçekleştiren zanlılarının, Çeçenistan kökenli olduklarının öğrenilmesinin ardından Amerikalılar ilginç bir eyleme imza attı. Amerikalılar, Çeçenistan'la karıştırdıkları Çek Cumhuriyeti aleyhine sosyal medyada kampanya başlattı. Tartışmaların büyümesi üzerine Çek Cumhuriyeti'nin Amerika Büyükelçisi, "Biz Çeçenistan değiliz" diye açıklama yapmak zorunda kaldı.


Boston saldırısı, Amerikalıların coğrafya konusunda sınıfta kaldığını ortaya koydu. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen zanlıların Çeçenistan kökenli olduğu açıklanınca, Amerikalılar sosyal medya üzerinden Çek Cumhuriyeti'ni hedef alan kınama mesajları yağdırmaya başladı.

Kınama mesajları o kadar fazlaydı ki, Çek Cumhuriyeti sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "Trend Topic", yani en çok konuşulan konu oldu. Pek çok Amerikalı Twitter kullanıcısı, Çeçen kardeşleri kınadı ve Amerika'nın Çek Cumhuriyeti'ne sert bir karşılık vermesini istedi.

Tartışmalar büyüyüp, sınırları aşınca Çek Cumhuriyeti'nin Washington Büyükelçisi, Petr Gandalovic açıklama yapmak zorunda kaldı. Büyükelçi, "Çek Cumhuriyeti ve Çeçenistan iki farklı yapıdır. Çek Cumhuriyeti, bir Orta Avrupa ülkesidir, Çeçenistan ise Rusya Federasyonu'nun bir parçasıdır. Üstelik, ülkemiz Çek Cumhuriyeti ve Amerika teröre karşı müttefiktir" dedi.

ulusalkanal.com.tr