16 Nisan 2013 Salı

Orgeneral Bekir Kalyoncu bölünme tehdidine karşı iç güvenlik uyarısı yaptı!


AKP-PKK ortaklığında yürütülen açılım çalışmaları sonunda Türkiye bölünmenin eşiğine geldi. Jandarma Genel Komutanı bölünme tehdidine karşı iç güvenlik uyarısı yaptı. 2012 faaliyet raporunda, bölücü terörün arttığına dikkat çeken Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, "İç güvenliğin sağlanması ve korunması öncelik kazanmıştır" dedi. Askeri uzmanlar, "Jandarma Genel Komutanı'nın terörün kaynağını tespit ettiğini ve tebdir alınması için Genelkurmay'a çağrı yaptığını" belirtti.


AKP-PKK ortaklığında yürütülen açılım çalışmaları karşısında Jandarma Genel Komutanı'ndan kritik bir uyarı geldi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Jandarma'nın 2012 faaliyet raporunda, bölünme tehdidinin arttığına dikkat çekti, iç cephe vurgusu yaptı.

Kalyoncu, değişen dünya ve ülke dengelerine göre güvenlik algılamalarının da değişmesi gerektiğini vurguladı. Orgeneral Kalyoncu, ülkelerin iç ve dış güvenlik ayrımının belirsizleştiğini belirttiği yazısında, "Kamu düzeni ve yasal kurumların da içerisinde olduğu ulusal güvenliğe yönelik tehditler farklılaşmıştır" dedi.

Orgeneral Kalyoncu, bölünme tehlikesine karşı iç güvenliğin öncelik kazandığını vurguladı. "Ülke bütünlüğünün parçalanmasına yönelik tehditlerin; içte ve dışta artan yoğunlukta güç kazanma çabası karşısında, değişen güvenlik algılamaları temelinde, iç güvenliğin sağlanması ve korunması öncelik kazanmıştır."

Askeri uzmanlar, Orgeneral Kalyoncu'nun özellikle 2012 ve 2013'te yapılan açılım çalışmalarına vurgu yaptığını belirtti. Uzmanlara göre; Kalyoncu, "yasal kurumlara yönelik tehdit" ifadesiyle işlevsizleştirilen Türk Silahlı Kuvvetleri ve yargıya yönelik saldırılara işaret etti.

Askeri uzmanlar, Orgeneral Kalyoıncu'nun Jandarma Genel Komutanlığı'nın görüşünün ortaya koyduğunu, bölünme ve terörle mücadele konusunda da Genelkurmay Başkanlığı'na "tedbir uyarısı" yapıldığını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr