5 Nisan 2013 Cuma

6 Nisan günü Berlin'de Ergenekon tertibine karşı miting düzenliyor


Ergenekon tertibiyle yurtseverlere istenen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına karşı yurttaşların isyanı, sınırları aştı. Gurbetçiler, 8 Nisan'da, Silivri Cezaevi önünde gerçekleşecek büyük buluşma öncesinde, "Yurtseverlere özgürlük" için, 6 Nisan'da Berlin'de bir araya gelecek.


Ergenekon tertibiyle haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen yurtseverlere destek sınırları aştı. Gurbetçiler 6 Nisan'da Almanya'nın başkenti Berlin'de bir araya gelecek.

"Yurtseverlere Özgürlük" mitingine Almanya Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği, CHP, İşçi Partisi, Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği, Bahadınlılar Derneği, FAM, Gaziantepliler Derneği, Karadeniz Çevre ve Doğayı Koruma Derneği, TÖYED, Türkiye Gençlik Birliği, Ulusal Kanal Gönüllüleri katılacak.

Komutanların Büyük Ortadoğu Projesi'ne karşı oldukları için esir alındığını söyleyen TGB Almanya Başkanı Beyhan Yıldırım, gurbetçilerin tertibe karşı Berlin'de sesini yükselteceğini söyledi 
“Amerika'nın ortadoğuda'ki kanlı planlarına karşı çıkan aydınlarımız, komutanlarımız tıpkı 1919'larda olduğu gibi. Yine esir alınmıştır. Milletimizi uyandırmamak için örtülü bir işgal yaşanmaktadır. Ama milletimiz artık bu tertibi görmüştür. Buna karşı da Berlin'den de biz sesimizi yükselteceğiz, bayrak göstereceğiz.”

İşçi Partisi Yurt Dışı Temsilcisi Ali Çelik, Türk milletinin tertibe karşı kayıtsız kalmayacağını vurguladı.
“Amerikan emperyalizminin Türkiye'ye dayattığı bölünme planına direnen insanlar yargılanıyor. Buna Türkiye halkı kayıtsız kalamaz, yurtdışında yaşayan Türkler de kayıtsız kalamaz. Tüm vatandaşlarımızı 6 Nisan Cumartesi günü Berlin'e davet ediyoruz. 6 Nisan günü saat 14:00'de Adenauer Platz'da buluşmalarını istiyoruz.”

Atatürkçü Düşünce Derneği Berlin Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Başeğmez de Ergenekon Tertibinde'ki hukuksuzluğa vurgu yaptı.
“Bizim için önemli olan Türkiye'deki hukuksuzluğu Almanya kamuoyunun gözleri önüne sermek. Artık yeter diyoruz! Yüzlerce aydınızımın, politikacımızın, bilim adamımızın Silivri zindanında çürümesine karşı çıkmak istiyoruz.”

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, Aydınlık Gazetesi Genel yayın Yönetmeni İlker Yücel, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Koray ve Sanatçı Ekrem Ataer'in konuşmacı olarak katılacakları "Yurtseverler Özgürlük" mitingi Berlin Adenauer Platz da saat 14:00'te başlayacak.

ulusalkanal.com.tr