15 Nisan 2013 Pazartesi

Ziyaret ettikleri şehit babasından Akil Adamlara tepki


AKP'nin akil adamları Karaman'da tepkiyle karşılandı. Akil adamların ziyaret ettiği şehit babası Mustafa Taşer, AKP-PKK ortaklığına tepki gösterdi. Dışarıda da yurttaşlar; "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla eylem yaptı.

AKP iktidarının akil adamları Karaman'a gitti, yine eylemle karşılandı.

Akil Adamlar İç Anadolu Bölgesi heyeti, Karaman'da şehit ailesini ziyaret etti. Heyet, sürecini anlattı.

Akil adamlar, bu sırada şehit babasından beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı. Şehit babası Mustafa Taşer, AKP-PKK ortaklığında yürütülen açılım sürecine tepki gösterdi, "Öcalan'la niye görüşülüyor" diye sordu.
“Bu Ä°mralı’ya giden heyetleri endiÅŸeyle takip ediyorum. Neden Ä°mralı’dan baÅŸka karar verecek baÅŸka bir merci yok mu? Åžehit babası olarak bundan endiÅŸelerim var. Bunlardan ÅŸimdi PKK yurt dışına gidecek deniliyor. Silah bırakıp gidecek diyorlar. Bunlar gittiÄŸi yerde ne yapacaklar, nereye gidecekler. Gittikleri yerde güçlenip geri mi dönecekler, bundan da çok endiÅŸem var.”

Akil Adamlara tepki şehit babasıyla sınırlı kalmadı. Heyet aileyi ziyaret ettiği sırada, evin önünde de eylem vardı. Yurttaşlar akil adamları, Türk bayrakları ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla protesto etti.