21 Nisan 2013 Pazar

"FBI oğlumu takip ediyordu oğullarıma tuzak kuruldu"


Boston saldırısının öldürülen zanlısı Tamerlan Tsarnaev’in 2011’den beri FBI tarafından izlendiği ve daha önce sorgulandığı iddia edildi. FBI’ın, özellikle büyük oğlu Tamerlan’ı uzun süredir izlediğini ve attığı her adımdan haberdar olduğunu iddia eden anne, "FBI oğullarıma tuzak kurdu" dedi.


Boston saldırısının öldürülen zanlısı Tamerlan Tsarnaev’in 2011’den beri FBI tarafından izlendiği ve üçüncü bir ülkenin isteği üzerine FBI’ın sorgusundan geçtiği iddia edildi. İddianın sahibi, saldırının ardından öldürülen Tamerlan Tsarnaev'in annesi.

Russia Today televizyonuna, henüz küçük oğlu polis tarafından yakalanmadan önce konuşan anne Tsarnaev, FBI'ın, büyük oğlu Tamerlan'ı uzun süredir izlediğini söyledi.

Oğullarına tuzak kurulduğunu iddia eden anne, "Oğlumun attığı her adımdan haberleri vardı. Onu kontrol ediyorlardı. Şimdi de terörden bahsediyorlar. Onlara tuzak kuruldu. Oğullarım kesinlike masum" ifadelerini kullandı.

15 Nisan'da gerçekleşen Boston saldırılarıyla bağlı olduğu ileri sürülen 2 Çeçen kardeşten Tamerlan Tsarnaev, Watertown kasabasında polisle çatıştığı sırada vurularak öldürülmüş, kaçan küçük kardeş Coher Tsarnaev'ı yakalamak  için polis operasyon başlatmıştı. FBI'ın da destek verdiği operasyonda, ikinci şüpheli Cohar, Watertown yakınlarında bir teknenin içinde yakalandı.

Hastane'de tedavi gören 19 yaşındaki Coher Tsarnaev'in boğazından ciddi yara aldığı ve durumunun kritik olduğu açıklandı.

ulusalkanal.com.tr