15 Nisan 2013 Pazartesi

RedHack saldırdı Erdoğan Bayraktar fişi çekti



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile kanserli üniversite öğrencisi genç kız arasında geçen diyalog, tüm Türkiye'nin gündemine oturdu. Bakan'ın tavrına tepkiler büyürken, kızıl hackerler olarak bilinen Redhack de bakanlığın sitesini hackledi. Tepkiler sonrası açıklama yapmak zorunda kalan Bakan Bayraktar kendini savundu, "Esas olan kızımızın tedavi olmasıdır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, kanser tedavisi için kendisinden yardım isteyen üniversite öğrencisi genç kıza karşı tavrı Türkiye'nin gündemine oturdu.

Bakan Bayraktar'ın 300 lira para vermeye çalıştığı genç kızın, "Ben dilenci değilim" diyerek tepki göstermesi sosyal medyayı ayağa kaldırdı. "Paran Batsın Erdoğan Bayraktar" başlığıyla kampanya başlatıldı.

Tepkiler büyüdü. Tepkiler karşısında açıklama yapmak zorunda kalan Erdoğan Bayraktar kendini savundu.

Elinden gelen çabayı gösterdiğini söyleyen Bayraktar, "Esas olan bu kızımızın tedavi olmasıdır. Gerisi teferruattır" dedi.

Bayraktar'ın bu hareketi üzerine kızıl hackerler olarak bilinen Redhack de devreye girdi. Redhack Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi sitesini hackledi. Grup, Bakanlığın resmi sitesinin hacklendiğini Twitter üzerinden duyurdu. RedHack, "Bakanlığın yapılan saldırı sonrası fişi çektiğini" belirtti.

Ä°ÅŸte RedHack’in yaptığı o açıklama:

-Cevre Bakanligi da eli fişte bekliyormus, tebrik ederiz, siber ordu diye "hizli fiş çeken" eleman almislar işe.. Bravo ;)

-Arkadaslar CSB de CBS'de http://www.cevresehircilik.gov.tr 'de alayida kapali. Kontrol edin bir zahmet.. 

-Bize terorist diyenler, halka terorun alasini yapanlardir. TOKI baskanina TOKAI.. Hacked=> csb.gov.tr 

- Cevre bakanliginin tum siteleri en iyisi isi yaparak fisi cekti. 1- http://csb.gov.tr/  2- http://cevresehircilik.gov.tr

-Arkadaslar Csb an itibariyle yurt disina kapali http://cevresehircilik.gov.tr  tamamen kapali. Tek saglam http://personel.cevresehircilik.gov.tr

ulusalkanal.com.tr