1 Nisan 2013 Pazartesi

Hedef Ulusal Kanal!



REDHACK: BU SALDIRI ANCAK BİR  DEVLET GÜCÜYLE YAPILABİLİR

Ulusal Kanal'ın internet sitesine düzenlenen siber saldırının boyutu, bilişim hukukçularını da şaşırttı. Verileri değerlendiren Bilişim Hukuku uzmanı Avukat Ünsal Özmestik, saldırının profesyonelce yapıldığına dikkat çekti. Özmestik, saldırının küçük bir hacker grubu tarafından gerçekleştirilemeyeceğini vurguladı.

8 Nisan büyük Silivri buluşması öncesinde, Ulusal Kanal'ın internet sitesi profesyonel bir saldırı altında...

4 gündür devam eden saldırının boyutu, bilişim uzmanlarını da şaşırttı. 5 bin ayrı noktadan gerçekleştirilen siber saldırıyı, bilişim hukuku uzmanı avukat Ünsal Özmestik değerlendirdi.
Avukat Özmestik, saldırının saderce bir hacker grubu tarafından gerçekleştirilmiş olamayacağına dikkat çekti, "profesyonel bir vaka" olduğunu belirtti. “Şu bir gerçek ki bu işler öyle 1-2 kişinin toplanıp hadi biz şu siteyi çökertelim demesi kadar kolay değil gerekli donanımlara gerekli profesyonel bilgiye sahip olunması gerekiyor bu bir gerçektir.”

ulusalkanal.com.tr'ye yapılan saldırının, 8 Nisan Silivri buluşmasıyla ilgili yayınların hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Avukat Özmestik, saldırının yayınları durdurmak için yapıldığını belirtti. “Sizin görüşünüzü beğenmez saldırır, sizin yaptığınız işleri beğenmez saldırır sizi belli bir hedef haline getirmiştir saldırır.”
ulusalkanal.com.tr'ye yapılan saldırıyla ilgili "kızıl hackerler" olarak bilinen RedHack de destek verdi. Ulusal Kanal teknik ekibinin temasa geçtiği RedHack, saldırının uzman ekiplerce yönetildiğini saptadı.
Saldırı merkezindeki IP adreslerinin sıklıkla değiştirildiğini vurgulayan RedHack, bunun ancak devlet gücüyle yapılabileceğinin altını çizdi.

ulusalkanal.com.tr