5 Nisan 2013 Cuma

Ataol Behramoğlu'ndan Kadir İnanır'a çağrı


AKP'nin açıkladığı akil adamlar listesine Sanatçılar Girişimi Sözcüsü Ataol Behramoğlu'ndan tepki geldi. Sanatçıların, "akil adamlar" listesinde yer almasına anlam veremediğini söyleyen Behramoğlu, Kadir İnanır'a o listeden çıkması için çağrı yaptı.


AKP'nin Türk halkını "Öcalan'lı açılım" sürecine ikna etmek için görevlendirdiği "akil adamlar"a, Sanatçılar Girişimi sözcüsü Ataol Behramoğlu tepki gösterdi.

Sanatçılar Girşimi Sözcüsü Ataol Behramoğlu, akil adamlar listesine alınan kişilerin Türkiye'nin bölünmesi sürecine alet edildiğini söyledi. "Akil adam denen kişiler buna alet olmaktadırlar AKP'nin aletidir bunlar göz göre göre nasıl bir körlük olabilir bu"

AKP iktidarı döneminde sanatın ve sanatçının hedef alındığını belirten Behramoğlu akil adamlar listesinde sanatçıların da yer almasını bir körleşme dönemi olarak nitelendirdi. "Bir heykele ucube diyen sanatçılara aydınlara hakaretler yağdıran bir başbakanın danışmanı olmayı akil adamlar listesinde olan sanatçıalr nasıl içine sindiriyor ben anlamıyorum. Körleşme diye bir olgu var bazı dönemlerde insanlar körleşebiliyor Hitler döneminde hitler ile işbirliği yapanlar olmuştur bu bir körleşmedir."

Kadir İnanır'ın listede yer almasına anlam vermediğini söyleyen Behramoğlu İnanır'ı listeden çıkmaya çağırdı. "Kadir İnanır gibi arkadaşım ve sevdiğim bir insan var yani büyük bir yanılgı içindedir mesela ben Kadir'e derim ki bundan vazgeç başkalarına pek karıuşmam ama Kadir İnanır'ın o listede olmasını hiç yakıştıramadım"

ulusalkanal.com.tr