16 Nisan 2013 Salı

Microsoft'tan Balyoz savcılarına balyoz!


Microsoft'un Yargıtay aşamasındaki Balyoz belgeleriyle ilgili yazısı, iddiaları temelden çürüttü. Yazıya göre, suçlama konusu verilerin yazıldığı "calibri" isimli yazı karakteri, 2007'de piyasaya sürüldü. Bu da komutanların davadaki savunmasını doğruluyor. Avukat Haluk Pekşen, mahkemeye gönderilen yazıyı Ulusal Kanal'a değerlendirdi.



Yazılım şirketi Microsoft, Donanma'dan ele geçirilen sözde Balyoz belgelerindeki calibri adlı yazı karakterinin 2007'den sonra piyasaya sürüldüğünü bildirdi. "Mahkeme bu konudaki talebinizi kabul ederek Microsoftta bu konuda yazılım karakterini kullanan üretici firmaya yazı yazdı. Üretici firmadan gelen yazıları -daha yeni geldi bu yazı-  yazıda da aynen şöyleniyor. Diyor ki, Lugastegort tarafından tasarlanan kalipli yazı karakteri ilk olarak 2007 yılında satışa çıkan vindovs vista ve ofis 2007 ürünlerimiz için gömülü olarak lanse edilmiştir."

Birçok Hava Kuvvetleri personelinin avukatlığını yürüten Haluk Pekşen, Adalet Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davasında mahkemeye gönderilen yazıyla sahteciliğin ortaya çıktığını söyledi. "Balyoz davasında davanın dayandığı delillerin tamamının sahteliğinde hiçkimsenin kuşkusu yok."

Pekşen, Microsoft yazısı ve TÜBİTAK'ın "2003'ten sonra CD'lere ekleme yok" raporu birlikte değerlendirildiğinde, delillerin çürüdüğünü kaydetti. "Mahkemenin dediği gibi daha önceden bu yazılar 2003 yılında yazılmıştır. 2007 yılında güncellenmiştir. Ama TÜBİTAK diyor ki 2003'ten sonra bunlara herhangi bir değişiklik -yazıldıktan sonra- herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Hiçbir format değişikliğine gidilmiyor. Biz Microsofta bunu da sorduk. Yapılabilir mi, dedik. Dediler ki: "Eğer üzerinde güncelleştirme varsa biz bu metini görüyoruz. Güncelleşme yapılmışsa bunu da görüyoruz." Peki ne yapılmış? Bu 2007 yılından sonra yazılmış, diyor. Ama ne yapmışlar? Girmişler tarihlerini değiştirmişler. Çok net!"
Dijital verilerle suçlanan komutanların tahliye edilmesi gerektiğini vurgulayan Pekşen, Yargıtay Savcılığı'na başvuruda bulunacaklarını açıkladı. "Peki ne yapmak gerekiyor? Ne yazık ki yapılması gereken tek şey, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılarının bugün dosyaları inceleyen savcıların derhal bu dosyaya ilişkin sanıklar hakkında derhal tahliye talep etmeleri gerekiyor. Yapılabilir mi, yapılır mı? Umutlu değiliz ama yapılması için başvurumuzu yapacağız. Bu arada biz bu hafta içinde yetiştirebilirsek bütün sanıkların tahliyesini yüksek mahkemeden talep edeceğiz."

ulusalkanal.com.tr