3 Nisan 2013 Çarşamba

PKK'nın rehine şovu


PKK tarafından kaçırılan ve 1 buçuk yıl rehin tutulduktan sonra açılım şovuyla teslim edilen 8 kamu görevlisiyle ilgili, skandal bir bilgi ortaya çıktı. Şırnak Jandarma Özel Harekat'a bağlı Meteler Timi'nden bir asker, kamu görevlilerini kaçıran PKK'lıları, MOSSAD'ın yönettiğini tespit ettiklerini açıkladı. Kamu görevlilerinin tutulduğu yeri de belirlediklerini söyleyen rütbeli asker, kurtarma planının, Ankara'daki üst düzey komutanlarca engellendiğini kaydetti.

Bu utanç verici görüntüler, Türk milletinin hafızasına kazındı. PKK tarafından kaçırılan AKP-PKK açılımına malzeme olarak kullanılan kamu görevlileri ile ilgili skandal bir bilgi ortaya çıktı.

Şırnak Jandarma Özel Harekat Taburu'na bağlı Meteler Timi'nden rütbeli bir asker, Aydınlık Gazetesi'ne kamu görevlilerinin neden 1,5 yıldan fazla süre PKK'nın elinde kaldığını anlattı. İşte "olayın ciddiyetini hissettik" diyen rütbeli askerin anlatımları...

Asker, kamu görevlilerinin kaçırıldıktan sonra PKK kamplarına helikopter ile taşındığını açıkladı ve MOSSAD'a işaret etti.
Kuzey Irak'taki TSK istihbarat personelinden aldığımız bilgi, PKK'yı bu eylemde başından sonuna iki MOSSAD ajanının yönettiğiydi.

Ä°lk raporu 8 kamu görevlisinin kaçırılmasından 5 ay sonra hazırladıklarını belirten asker, komuta kademesinin kendilerine engel olduÄŸunu belirtti. “Genelkurmay'a sunulan bu ilk rapor Ankara'yı karıştırdı. Yüksek rütbeli komutanlar bize ve istihbarat kaynaklarımıza güvenlerinin azaldığına dair kapalı söylemlerde bulundular. Halbuki aynı kaynaklardan alınan bilgiler ile sayısız baÅŸarılı operasyonlara imza atılmış, bir çok saldırı önceden önlenmiÅŸti. Elimiz kolumuz baÄŸlandı.”

Çatışmada ele geçirilen bir PKK'lıdan kamu görevlilerin rehin tutulduÄŸu yeri öğrendiklerini anlatan asker, bu bilgi üzerine 12 Haziran 2012'de ikinci raporu yazdıklarını söyledi. “Zaho'da bulunan rehineler için kurulmuÅŸ üsleri, MOSSAD'ı, saÄŸlık taramaları için rehinelerin Azadi Hastanesi'ne rutin olarak götürüldüğünü eylemin içinde bulunan Balveren köyündeki aktif kiÅŸileri, örgüt üyesinin sorgulama videosunu, rehinelerin Zaho ve Duhok'taki ortalama koordinatlarını somut belgeler ile rapora iÅŸledik. Kimsenin burnu kanamadan onları kurtarabilirdik.”

PKK itirafçısı, Meteler Timi'nde görev yapan askere, rehinelerin tutulduğu kampa düzenli olarak MOSSAD ajanlarının gelip gittiğini anlatmış. Asker ikinci raporun ardından sıcak takip yasağı getirildiğini belirtti.

Üç gün sonra aldığımız emirle, bölgede sıcak takip yapılmayacağı bildirildi. İstihbarat personelimiz geri döndürüldü. Örgütle bağlantılı sivil istihbaratçılarımız ölü bulundu. Biz dağlara sürüldük. Yeni asker ve polisler kaçırıldı, açılımlar oldu. Bölgede en çok başarı almış komutanlarımız istifaya zorlandıkları için istifa ettiler. Yerlerine gelen komutanlar koca bir sıfırdı.

ulusalkanal.com.tr