5 Nisan 2013 Cuma

Behçet Oktay cinayeti


Emniyet Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay suikastıyla ilgili Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi'nden, önemli bir karar geldi. Kurul, soruşturmayı yürüten ve dosyayla ilgili ilk süreçte takipsizlik kararı veren Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Yalçın’a, uyarı cezası verdi. Verilen cezayla, suikastın yeterince soruşturulmadığı da ortaya çıkmış oldu.


Behçet Oktay suikastıyla ilgili davanın üzerini örtmeye çalışan Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Yalçın’a uyarı cezası verdi. 
Emniyet Özel Harekât Daire Başkanı Oktay’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatılmış ancak Savcısı Hüseyin Yalçın dosyayla ilgili takipsizlik kararı vermişti. Oktay’ın ailesi takipsizlik kararına itiraz etmiş, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’de Oktay’ın ölümünün cinayet olduğuna kanat getirmişti.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. dairesi de Savcı Hüseyin Yalçın’ı Oktay cinayetindeki tutumu nedeniyle uyarı cezası verdi.

HSYK kararında Savcı Yalçın’ın Behçet Oktay cinayetindeki soruşturma “görevinde kayıtsızlık ve düzensizlik” gösterdiği belirtildi.

Gecikmiş bir karar diyen davanın müdahil avukatlarından Mehmet Cengiz, “Oktay cinayetinin gerektiği gibi soruşturulmadığı ortaya çıktı” dedi. "Şimdi yargıya düşen, soruşturmanın derinleştirilmesi, olayın nedenleriyle aydınlatılması, faillerin ve azmettirenlerin saptanıp cezalandırılmasıdır

ulusalkanal.com.tr