1 Nisan 2013 Pazartesi

Karzai abd himayesinde açılacak taliban bürosu için katar'da


Afganistan Devlet Bşakanı Hamid Karzai, Amerika'nın öncülüğündeki NATO askerlerinin 2014'ten sonra da ülkede kalacağını açıkladı. "Farklı yerlere 5 ayrı askeri üs kurmak istiyorlar" diyen Karzai, 2014'ten sonra Afganistan'da 15 bin yabancı askerin olacağını bildirdi.

Haber:  Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Taliban'ın açacağı ofisi görüşmek üzere üst düzey bir heyetle Katar'a gitti.
Amerika'nın baskısı ve ardından gelen Amerikan yardımları ile Katar'a gitmeye ikna olan Karzai, Katar Emiri Hamad Bin Halife Al Sani ile görüştü. Taliban'ın Doha'da ofis açmasını tartışmak üzere geldiğini kaydeden Karzai, "Taliban bizim insanlarımızdır. Eminim hükümetimiz tarafından gösterilen doğru yolu kabul edeceklerdir" dedi.
Karzai, önceki konuşmalarının aksine, NATO'nun 2014'ten sonra da  Afganistan'da kalacağını söyledi. Amerika ve NATO güçlerinin Afganistan'ın farklı bölgelerinde 5 ayrı üs istediğini kaydetti.
Afganistan'da mevcut 150 bin yabancı askerin 15 bini ülkede kalmaya devam edecek.
Karzai'nin NATO açıklamasının hemen öncesinde Almanya'dan gelen haber, ülkeyi terkeden yabancı askerlerin tekrar Afganistan'a yerleştiğini ortaya koydu. Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan'da çıkan karışıklıklarda Afgan polisine yardım için Alman askerleri çekildikleri bölgeye geri gönderildi.

ulusalkanal.com.tr