16 Nisan 2013 Salı

Beşar Esad genel af ilan etti! Teröristler yararlanamayacak

 

Suriye CumhurbaÅŸkanı BeÅŸar Esad 16 Nisan 2013 tarihine kadar iÅŸlenen suçlar için genel af ilan etti. Af kapsamında yayımlanan 14 maddelik kararnamede, idam cezalarının, ömür boyu ağır iÅŸlerde çalışma veya müebbet hapis cezasına çevrilmesi kararlaÅŸtırıldı. 

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, genel af çıkardı.
Suriye Devlet Ajansı SANA'nın bildirdiğine göre, Esad, 23 sayılı kararnamesinde 16 Nisan 2013'den önce işlenmiş suçlar için genel af ilan etti.

Af kapsamında yayımlanan 14 maddelik kararnamede, idam cezalarının, işlenen suçun vasfına göre ömür boyu ağır işlerde çalışma veya müebbet hapis cezasına çevrilmesi kararlaştırıldı.

Aftan silah ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından dolayı tutuklu ve hükümlü olanlar faydalanamayacak. Sağlık problemleri ve yaşlılık gibi durumların da hafifletici sebep olarak değerlendirileceği ifade edildi.

Suriye CumhurbaÅŸkanı BeÅŸar Esad, daha önce de 23 Ekim 2012’ye kadar iÅŸlenen suçlar için genel af ilan ettiÄŸini açıklamıştı. Esad’ın açıklamasında, rejime karşı savaÅŸan "terörist"lerin iÅŸlediÄŸi suçların af kapsamında olmadığı vurgulanmıştı.

ulusalkanal.com.tr