14 Nisan 2013 Pazar

Açılıma CHP desteği %63


Ana Muhalefet partisi CHP’den anayasa ve açılım süreçleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç; açılıma CHP tabanından yüzde 63’lük destek olduğunu söyledi, “Başbakan güven oluşturmalı dedi. Denizli milletvekili İlhan Cihaner de Anayasa masasından kalkmanın doğru olmayacağını belirtti, “Türklük tanımı gibi her şeyi anayasa merkezli düşünmeyelim, yeni muhalefet tarzları geliştirelim” açıklaması yaptı.


Anayasa ve Öcalan’la açılım süreçlerinde tek bir parti politikası belirlemekte zorlanan Cumhuriyet Halk Partisi’nden tartışma yaratacak açıklamalar geldi.

Genel Başkan yardımcısı Gülseren Onanç, AKP’nin başlattığı açılım sürecine CHP tabanından yüzde 63’lük bir destek olduğunu iddia etti. CHP’nin sürece desteği artıyor diyen Onanç, Başbakan’a seslendi; "AKP barışa ilişkin samimiyetini ispatlasın" dedi.

Bir diğer dikkat çeken çıkış da Denizli milletvekili İlhan Cihaner’den geldi. Cihaner, anayasa masasından kalkmanın doğru olmadığını savundu, anayasada, “Türklük gözden geçirilebilir” masajı verdi. "Türklük tanımı gibi her şeyi anayasa merkezli düşünmenin muhalefet enerjimizi boşa harcadığını düşünüyorum. Çünkü biz bu topraklarda tüm etnik unsurlarla yaşamayı kafamıza koymuşsak bizi ne kimse bölebilir ne de anayasa yazıldı diye insanlar kendi benliklerini unuturlar. Onun için bizim bu anayasayı daha soğukkanlı bir şekilde değerlendirmemiz gerekir."

Cihaner ayrıca barıştan yana olmamız gerekir diyerek açılım sürecine yeşil ışık yaktı. "Barıştan yana hiç bir kaygımızın olmaması lazım. Barıştan yana şiddetin dışında bir pozisyon almamız lazım."

ulusalkanal.com.tr