3 Nisan 2013 Çarşamba

Akil adamlar listesi açıklandı


AKP-PKK ortaklığında yürütülen bölünme sürecine Türk Milleti'ni ikna etmek için kurulan 63 kişilik akil adamlar listesi Başbakanlık tarafından açıklandı. Tayyip Erdoğan'ın "psikolojik harekat" görevi biçtiği akil adamlar; liberaller, dinciler ve batıcı Kürt milliyetçileri ile bunlara sos olarak eklenen bazı aydınlardan oluştu.

AKP-PKK ortaklığıyla gündeme getiriline bölünme sürecine Türk Milletini ikna etmek için oluşturulan akil adamlar listesi Başbakanlık tarafından açıklandı.

7 bölge için 9'ar kişilik gruplar oluşturuldu. Bu gruplar bölgelere giderek, milleti bölünmeye ikna etmeye çalışacaklar. Her bölgenin bir başkan, bir başkan yardımcısı ve bir sekreteri bulunuyor.

BATICI, GERİCİ VE IRKÇILAR
Akil adamlar; AKP'ye yakınlığıyla bilinen isimler ile liberaller, islamcılar, batıcı Kürt milliyetçileri ve 2. Cumhuriyetçiler olarak adlandırılan kesimlerden oluşuyor. Heyetin halkta göreceği tepkiler göz önüne alınarak, Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ve Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken gibi meslek temsilcileri ile Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit ve Orhan Gencebay gibi sanatçılar da listelere dahil edildi.

Ä°STANBUL SERMAYESÄ° DE LÄ°STEDE
Peki, asıl psikolojik harekatı sürdürecek isimler kimler? Akil adamlar listesinde en dikkat çeken isimlerden biri, TOBB Başkanı

Rifat Hisarcıklıoğlu... AKP hükümeti ile birlikte il il bölünme anayasası toplantıları örgütleyen Hisarcıklıoğlu, açılıma koşulsuz desteğini ilan etti. Hisarcıklıoğlu, Akdeniz Bölgesi Başkanı oldu.

Personeline "açılıma karşı yayın yapmayın" talimatı veren Aydın Doğan'ın kızı da akil adamlar listesinde yer aldı. Görevlendirme, Doğan medyasının süreçteki rolünü de tartışmasız ortaya koydu. Arzuhan Doğan Yalçındağ da Ege Bölgesi Sekreteri görevi verildi.

TESEV BAŞKANI EN ÖNDE
Renkli darbelerin mimarı George Soros'un finanse ettiği TESEV'in Başkanı Can Paker de akil adamlar listesinde... Her fırsatta milli devlet, cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı yapan TESEV Başkanı Paker'e, psikolojik harekat kapsamında Doğu Anadolu Bölge Başkanı görevi verildi.

PKK KAMPINA GÄ°TMÄ°ÅžTÄ°
En kritik görevlerden biri olan Güneydoğu Bölgesi Başkanlığı'na da Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu üyesi Yılmaz Ensaroğlu getirildi. Ensaroğlu, eski Mazlum-Der Başkanı iken PKK'lıların rehin aldığı 7 askeri almak için gittiği PKK kampında verdiği görüntü nedeniyle tepkilere neden olmuştu.

YANDAÅž MEDYA TAM KADRO
Akil adamlar listesinde yandaş medyanın ağır topları tam kadro yer aldı. Taraf Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar, Taraf Yazarlar Murat Belge ve Yıldıray Oğur, Star Yazarı Fehmi Koru, Zaman Yazarı Etyen Mahçupyan, Bugün Yazarı Ahmet Taşgetiren, Yeni Şafak Yazarı Ali Bayramoğlu ve Bugün Yazarı Doğu Ergil gibi isimler, yandaş medyanın akil adamlarından bazıları... Abdurrahman Dilipak da Erdoğan'ın akil adam seçtiği isimlerden...

Tarhan Erdem de akil adamların Ege Bölgesi Başkanı seçildi. Erdem, AKP'yi destekleyen kamuoyu araştırmaları ve açıklamalarıyla tanınıyor.

AKP'YE DESTEK BÖLÜĞÜ
Bir de destek bölüğü olarak seçilen akil adamlar var. İşçi sınıfı mücadelesinin önünde set kuran Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile sanatçılardan Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay ve Yılmaz Erdoğan da akil adamlar arasında.

Akil adamların yarın saat 18'de Başbakanlık'ta toplantıya çağrıldığı öğrenildi.

AKDENİZ BÖLGESİ

1. BAÅžKAN: RÄ°FAT HÄ°SARCIKLIOÄžLU
2. BAÅžKAN VEKÄ°LÄ°: LALE MANSUR
3. SEKRETER: TARIK ÇELENK
4. KADÄ°R Ä°NANIR
5. NÄ°HAL BENGÄ°SU KARACA
6. ŞÜKRÜ KARATEPE
7. MUHSÄ°N KIZILKAYA
8. ÖZTÜRK TÜRKDOĞAN (İHD)
9. HÃœSEYÄ°N YAYMAN

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

1. BAÅžKAN: CAN PAKER
2. BAÅžKAN VEKÄ°LÄ°: SÄ°BEL ERASLAN
3. SEKRETER: AYHAN OGAN
4. MAHMUT ARSLAN (HAK-Ä°Åž)
5. ABDURRAHMAN DÄ°LÄ°PAK
6. Ä°ZZETTÄ°N DOÄžAN
7. ABDURRAHMAN KURT
8. ZÃœBEYDE TEKER
9. MEHMET UÇUM

EGE BÖLGESİ

1. BAÅžKAN: TARHAN ERDEM
2. BAŞKAN VEKİLİ: AVNİ ÖZGÜREL
3. SEKRETER: ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ
4. VEDAT AHSEN COÅžAR (TBB KABUL ETMEDÄ°)
5. EROL EKÄ°CÄ° (DÄ°SK KABUL ETMEDÄ°)
6. HÄ°LAL KAPLAN
7. FUAT KEYMAN
8. FEHMÄ° KORU
9. BASKIN ORAN

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

1. BAÅžKAN: YILMAZ ENSAROÄžLU
2. BAÅžKAN VEKÄ°LÄ°: KEZBAN HATEMÄ°
3. SEKRETER: MEHMET EMÄ°N EKMEN
4. MURAT BELGE
5. FAZIL HÜSNÜ ERDEM
6. YILMAZ ERDOÄžAN
7. ETYEN MAHÇUPYAN
8. LAMİ ÖZGEN (KESK)
9. AHMET FARUK ÃœNSAL (MAZLUM DER)

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

1. BAÅžKAN: AHMET TAÅžGETÄ°REN
2. BAÅžKAN VEKÄ°LÄ°: BERÄ°L DEDEOÄžLU
3. SEKRETER: CEMAL UŞŞAK
4. VAHAP COÅžKUN
5. DOÄžU ERGÄ°L
6. EROL GÖKA
7. MUSTAFA KUMLU (TÃœRK-Ä°Åž)
8. FADİME ÖZKAN
9. CELALETTÄ°N TAÅž

MARMARA BÖLGESİ

1. BAÅžKAN: DENÄ°Z ÃœLKE ARIBOÄžAN
2. BAÅžKAN VEKÄ°LÄ°: MÄ°THAT SANCAR
3. SEKRETER: LEVENT KORKUT
4. MUSTAFA ARMAÄžAN
5. ALÄ° BAYRAMOÄžLU
6. AHMET GÃœNDOÄžDU
7. HAYRETTÄ°N KARAMAN
8. HÜLYA KOÇYİĞİT
9. YÃœCEL SAYMAN

KARADENİZ BÖLGESİ

1. BAÅžKAN: YUSUF ÅžEVKÄ° HAKYEMEZ
2. BAÅžKAN VEKÄ°LÄ°: VEDAT BÄ°LGÄ°N
3. SEKRETER: FATMA BENLÄ°
4. ÅžEMSÄ° BAYRAKTAR (TZOB)
5. KÃœRÅžAT BUMÄ°N
6. ORAL ÇALIŞLAR
7. ORHAN GENCEBAY
8. YILDIRAY OÄžUR
9. BENDEVİ PALANDÖKEN (TESK)

ulusalkanal.com.tr