6 Nisan 2013 Cumartesi

AKP’nin seçilememe korkusu: Başkanlık olmazsa…


Meclis Anayasa komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AKP'nin başkanlık sistemi ısrarının arkasında, bir daha seçilememe korkusu olduğunu itiraf etti. "Daha önce Ergenekon, Balyoz vardı, fırsat şimdi elimize geçti" diyen Kuzu, başkanlık sistemi gelmezse AKP'lilere 2023'ü de 2071'i de unutmalarını söyledi.


Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Memur-Sen Adana İl Başkanlığı'nın düzenledği toplantıda AKP'nin yeni anayasası ve başkanlık modelini anlattı. Kuzu, başkanlık sistemi gelmezse AKP'nin bir daha seçilemeyebileceğini belirtti. 
“Başkanlık modeliniz esas alan metnimizi Parlamento'ya sunacağız, muhalefet partilerimizle de tek tek görüşeceğiz, destek çıkan biri olursa onunla yolumuza devam edeceğiz. Eğer Türkiye başkanlık dediğimiz o modele geçmez ise, o koalisyon denilen o meret, o Allah'ın baş belası tablo Türkiye'ye bir daha gelirse 2023'ü de unutun, 2071'i de unutun.”

Salondaki bir izleyici Kuzu'ya, “AKP şu anda 330 milletvekili bulamıyor dediniz, daha önceki dönemlerde 350 milletvekilliği var iken neden Anayasa değişikliğine gitmedi de başkanlık sistemini bugün zorluyor?” diye sordu. Burhan Kuzu, o dönemde Ergenekon ve Balyoz'a uğraştıklarını, fırsatın şimdi ellerine geçtiğini söyledi.
“Ergenekon yapılanması, Balyız, Sarıkız, Karakız, Ayışığı, Karakız... Bunlar o günlerde oluyordu. Demek ki söylediğini yapmış olsaydık belki de bugün bu konuşmayı yapamazdık. 2010 yılında anayasayı değiştirmeseydik, o yapıyı bugün bu konuşma yoktu, çünkü AKP yoktu, çoktan kapatılacaktı, her türlü bilgi ellerinde, ellerimizde vardı, hazırlanmıştı. Dolayısıyla bilmediğin şeyler var senin. Bugün fırsat elimize geçti.”

ulusalkanal.com.tr