3 Nisan 2013 Çarşamba

Savcı örgütü bul(a)madı!


İstanbul Savcılığı, Balyoz tertibine konu olan dijital verilerdeki sahteciliği, görmezden geldi.

Savcılık, 32 resmi ve özel kuruluşun "manipülasyon" ya da "sahtecilik" ifadeleriyle andığı dijital verileri, soruşturmaya gerek görmedi. Birçok dijitalin üst verileri ile Orhan Aykut'un "Biz ürettik" açıklaması da, savcılık tarafından dikkate alınmadı.

Balyoz Davası'na konu olan dijital verilerdeki sahtecilik izleri, İstanbul Savcılığı tarafından incelenmeye değer görülmedi. Savcılık, 32 resmi ve özel kuruluşun "sahtecilik" yapıldığını raporlaştırdığı dijital veriler için takipsizlik kararı verdi.

Ağırlığını komutan yakınlarının oluşturduğu 36 şikayetçinin suç duyurusunu inceleyen savcılık, "şüphelilerin örgüt oluşturduklarına dair hiçbir emare bulunmadığı"na karar verdi.

Takipsizlik kararında, "Tüm bu veri ve incelemeler dikkate alındığında 'CD'ler üretildi' iddiasını doğrular hiçbir emareye rastlanmadığı" iddia edildi.

Bu arada Yargıtay Başsavcılığı, Balyoz Davası'nın tebliğnamesini hazırlamak için görevlendirdiği savcı sayısını üçten beşe çıkardı. Toplam bin 45 klasörden oluşan dosyanın incelenmesi için görevlendirilen savcılar sadece bu iş ile uğraşıyor. Savcılar, yüksek güvenlikli odada çalışıyor.

ulusalkanal.com.tr