5 Nisan 2013 Cuma

Askeri hakim Üçok'a ceza yağmaya devam ediyor!


TSK içindeki F-tipi çeteyi suçüştü yakalayınca bir anda sanık yapılan Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok'a bir hapis cezası daha verildi. Özel görevli mahkeme Üçok'un "sahte çürük raporu" davasından 9 yıl 7 ay hapsine hükmetti.


Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik tertipte F-tipi çeteyi suç üstü yakalayan emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok'a ceza yağmaya devam ediyor. 
Üçok, TSK'ya yönelik cemaat tertibini soruştururken tutuklandığı Sahte Çürük Raporu davasında 9 yıl 7 ay hapis cezası aldı. 

'Örgüt üyesi olmak', 'yağmaya teşebbüs ve dolandırıcılık' suçlamalarından cezalandırılan Üçok, örgüt yöneticiliği suçlamasından ise beraat etti.

Mahkeme, örgüt lideri olarak gösterilen tutuksuz sanık Murat Tugay Tepe'ye 142 yıl 11 ay, AKP'li işkadını Sibel Çarmıklı'ya 2 yıl 6 ay ceza verdi.

Dava boyunca tutuksuz yargılanan Murat Tugay Tepe hakkında, 52 eylemden aldığı 143 yıla varan ceza nedeniyle yakalama kararı çıkarıldı.

TSK'ya yönelik tertiplerle ilgili soruşturmada çok önemli itiraf ve delillere ulaşınca 74 ayrı suçlamadan 724 yıl hapis cezası ile yargılanan Üçok'a, Balyoz davasında da 16 yıl hapis cezası verilmişti.

ulusalkanal.com.tr