3 Nisan 2013 Çarşamba

Emperyalizmin sancaktarları deşifre oldu!


“Mustafa Kemal Devrilmeli” kapağı ile tepki toplayan Sancaktar Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Yazarı Eyüp Gökhan Özekin, “Canlı diktatörler devrilirken bizim çoktan ölmüş bir diktatörün önünde eğilmemiz gerekmez” diyerek Atatürk düşmanlığının geldiği noktayı gösterdi.

Programın diğer konuklarından Deniz Harp Okulu Eski Komutanı Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, bu açıklamaya; “Siz emperyalizmin sancaktarlığını yapıyorsunuz” diyerek sert tepki gösterdi. Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ise, “Türkiye İslam Cumhuriyeti haline getirilmeye çalışılıyor. Siz bunu ılımlılaştırmaya çalışıyorsunuz bizim gözümüzde. Atatürk’ü itibarsızlaştırarak yapmaya çalıştığınız şey bu” karşılığını verdi.

Atatürk Türkiyesi’nde Atatürk’e ağır hakaretleri manşet yapan derginin Genel Yayın Yönetmeni ve Star Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak da, “Kürdistan kurulsa ne olur, Kürdistan’ı öpün başınıza koyun. Mustafa Kemal’in her tarafta heykelinin olması normal mi? Peygamberin heykeli yapılsın önce ben yıkmazsam şerefsizim. Dikiyorlar tapın bu heykele diyorlar sonra. Putperestliktir bu” sözleriyle şok etkisi yarattı.
Ceviz Kabuğu’nun konukları Deniz Harp Okulu Eski Komutanı Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, Star Gazetesi Siyasi Haber Editörü Muharrem Coşkun ve Sancaktar Gazetesi Sahibi ve yazarı Eyüp Gökhan Özekin idi.

Muharrem Coşkun “Biz 90 yıldır travma yaşıyoruz. Türkiye’de çarpıtılmış bir tarih var” derken, elinde kaynak olarak gösterdiği kitap yanlış çıktı. Coşkun, “Bu Cumhuriyet’in Şeref Kitabı. CHP bastırmış. Tarih Kurumu yayınlamış” deyince, Cevizoğlu kitabı istedi. Kitabı okuyan Cevizoğlu şaşkınlığını şöyle dile getirdi: “Sayın Coşkun, yalan söylüyorsunuz. Bu kitabın yazarı olarak ABDURRAHMAN DİLİPAK gözüküyor. Yayınlayan da Tarih Kurumu değil, İşaret Yayınları diyor!” İlerleyen saatlerde, Muharrem Coşkun’un, Gotthard Jaeschke adlı yazarı kaynak göstermesi de sahte çıktı.

Yaklaşık 5,5 saat süren ve zaman zaman çok sert tartışmaların yaşandığı Ceviz Kabuğu’nda, Hulki Cevizoğlu bir ara yayını keserek, konuşmacıları sakinleştirdi.

“DEVRİLMEZ DİKTATÖR ATATÜRK DEVRİLMELİDİR ARTIK!”

Hulki Cevizoğlu: Atatürk’ü eleştirenlere burada yer vermemizi eleştirenler var. Mademki en hakiki mürşit, yol gösterici ilimdir Atatürkçülüğü tartışmamak Atatürkçülüğe ters olur. Atatürk karşıtlarına Atatürkçülerin vereceği bir cevap yok ise bu mesele zaten kaybedilmiştir.

Sancaktar Dergisi’nde “Mustafa Kemal Devrilmeli” diyorsunuz ve heykellerinden bir kolaj yaparak kamyona yüklediğiniz bir resme yer veriyorsunuz. Mustafa Kemal’i anlamıyor musunuz? Bu düşüncelerin kaynağı ne, gerekçesi ne?

Eyüp Gökhan Özekin: Biz herhangi birinden bahsetmiyoruz. Hâlâ tasarrufu devam eden, hâlâ Türkiye’nin bütün meselelerini etkileyen dokunulmaz bir insan kültünden bahsetmiştik. Bu figür zaman zaman İslam düşmanı olarak lanse ediliyor. Bu kişi figürünün devrilmez diktatör figürünün devrilmesi gerektiğini söylüyoruz. Canlı diktatörler devrilirken bizim çoktan ölmüş bir diktatörün önünde eğilmemiz gerekmediğini söylüyoruz.

“İLAHLAŞTIRILMAYI MUSTAFA KEMAL’İN KENDİSİ İSTEDİ!”

Muharrem Coşkun: Kemalizm ve Atatürkçülük ilerlemeye manidir artık. O kadar dogmalaştırılmış ve ilahlaştırılmıştır ki... Mustafa Kemal ilahlaşmak istemedi de diyemiyoruz. Bizzat kendisi bunu istedi.

E. Tuğamiral Türker Ertürk: Emperyalizme hizmet edenlerin yaptığı işler bunlar… Ergenekon ve Balyoz emperyalist projenin eseridir… Bu fotoğraftaki kolaj bile hakaretin en büyük seviyesidir Atatürk’e.
Eyüp Gökhan Özekin: Taş bunlar yaa…

“SİZ EMPERYALİZMİN SANCAKTARLIĞINI YAPIYORSUNUZ!”

E. Tuğamiral Türker Ertürk: Ben merak ediyorum siz neyin sancaktarlığını yapıyorsunuz? Derginizin adı Sancaktar ya… Bu fikir ve yazılarınızla sanıyorum ki emperyalizmin sancaktarlığını yapıyorsunuz.
İlker Yücel: Ben tebrik ederim arkadaşları. Çünkü siyasal İslamcılar hep arkadan dolanmayı tercih ediyordu bugüne kadar. Açıkça bu fikirlerini söyleyen isimler çıkarmamıştı siyasal İslamcılar. Türkiye 1950’den beri Atatürk’e karşı olanların, Türkiye’yi böleceğim diyenlerin açıkça konuştuğu kadar özgür bir ülke. Atatürk’ü öğrenmek isteyen anayasaya, altı oka baksın. Daha derine inmek isteyen Hakimiyeti Milliye’ye baksın. Daha fazlasını da isteyen Mahmut Esat Bozkurt’un kitabını okusun. Hangi Atatürk diye sorup durmak itibarsızlaştırma çalışmalarıdır.
Hulki Cevizoğlu: Emperyalizm her gün başka birinin koluna girer. Sağcılar solcular... Kimi kullanacaksa onun yanında durur. Mustafa Kemal’in mal varlığı araştırılsın diyorsunuz, zimmetçi gibi gösteriyorsunuz yazılarınızda…
Şimdi ben ikisini karşılaştırmıyorum ama Hz. Muhammed’in parasının nereden geldiğini sorabilir miyiz? Ayıp değil mi? Kervanlar sahibi Hz. Hatice ile evlendi. Ne oldu bu paralar diyebilir miyiz? Mustafa Kemal zimmetine para geçirdi mi araştırılsın, komisyon kurulsun demek yakışıyor mu? Bir gazeteciye bu üslupla sormak yakışıyor mu? Aynı üslupla birisi Hz. Muhammed’e sorsa kızmaz mısınız? Paranın nereden geldiğini araştırmak ayrı, ama zimmetine para geçirdi demek yakışıyor mu?

“KEMALİZM DİN GİBİ …”

Eyüp Gökhan Özekin: Dini anlamda Allah ve peygamber kavramları var. Kemalizm de din gibi değerlendirildiği için bazı kesimleri tarafından dokunulmaz kabul ediliyor. Kutsallaştırılıyor.
Hulki Cevizoğlu: Peygamber kutsal değildir. Bunu din bilginleri söylüyor. Allah, Hz. Muhammed’in de bizler gibi sade bir insan olduğunu söylüyor. Kutsal olan Allah ve dindir.

“MUSTAFA KEMAL EMPERYALİZME HİZMET ETMİŞTİR”

Muharrem Coşkun: Mustafa Kemal emperyalizme hizmet etmiştir. Mondros mütarekesini öven, hayırlı olmuştur dediği belgeler var Mustafa Kemal’in. Cumhuriyetten sonra da emperyalizme hizmet için kendi ülkesinin insanını kesmiştir. Millet çarık bulamazken Mustafa Kemal’in heykeli dikiliyor. Bu sözlerin kaynağı Türk Tarih Kurumu’nun çevirdiği 1957 basımı Jaeschke’nin çok özel yazışmalar diye bir kitabı. Çeviren Cemal Köprülü.
Hulki Cevizoğlu: Bu kitabı ben okudum. Yazarın adı Gotthard Jaeschke. İşgal ve Direniş kitabında kaynak olarak kullandığım kitap. Bunun içinde böyle bir söz yok. Okumadığınız bir kitaptan bahsediyorsunuz.
Muharrem Coşkun: Bu ülkede Nutuk bile sansürlenmiş...
Hulki Cevizoğlu: Sansürlendi ise siz nasıl buldunuz?
E. Tuğamiral Türker Ertürk: Siz doğruya akla karşısınız. Bunu söyleyemediğiniz için Atatürk’ün şahsiyetine saldırıyorsunuz. Mustafa Kemal eleştirilebilir. Toplamına bakmak lazım ne yapılıyor bu ülkede… İslam coğrafyası içinde en iyi ülke Türkiye değil mi?
Eyüp Gökhan Özekin: En pisi Türkiye bence. Tam tersini söylüyorum.
E. Tuğamiral Türker Ertürk: Atatürk diktatör olmak isteseydi olurdu. Hilafeti bile üzerine alabilirdi. 2013’ün değerleri ile o günü değerlendirmek hata olur.

ATATÜRK’ÜN MALVARLIĞI HAKKINDA GERÇEKLER

Hulki Cevizoğlu: Telefon hattımızda Prof. Dr. Kemal arı var. 9 Eylül Üniversitesi Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü.
Prof. Dr. Kemal Arı: Atatürk’ün mal varlığı ile ilgili konu yeni bir şey gibi gündeme geldi. Atatürk’ün heykeli yıkılması dışında saçma bir şey daha söylendi. Mehdi yakıştırması. “Ben icap ettiği zaman Türk milletine en büyük hediyem olarak canımı vereceğim” diyor. Mustafa Kemal savaş anında ve başkumandandır. Bırakın parayı meclis bütün yetkiyi Mustafa Kemal’e vermek istedi. 1924’te bu para kurulan ilk banka olan İş Bankası’nın sermayesi oldu. Hindistan’dan gelen paralar buradadır yani. Bundan sonra İş Bankası’nın bazı hisselerini aldığı biliniyor Atatürk’ün. Bu para nemalanmıştır zamanla. Mustafa Kemal Paris’te kendi isteği ile yaptıklarının hesabını milletine verdi. Kendi isteği ile yaptı bunu.
Muharrem Coşkun: Bu para Hindistan’dan hilafetin kurtarılması için gönderilmiştir. Çiftliklerin bir kısmı da tehdit ve zorla alınmıştır. 1954’te bazı köylüler dava açtı ve kazandı bu konuda. Yargıtay da onayladı.
Prof. Dr. Kemal Arı: İlk kez duydum bunu. Bu konuda Prof. Dr. İzzet Öztoprak AOÇ’deki her konu ile ilgili bilgiyi belgeyi kitap halinde yayınladı. Bilmek isteyenler buna bakabilir.

“KÜRDİSTAN KURULSA NE OLUR, ÖPÜN BAŞINIZA KOYUN!..”

Hulki Cevizoğlu: Bir izleyicimiz, “Diyelim ki Atatürk bu beylerin dediği gibi bir insan. Ne istiyorlar” diye soruyor.
Muharrem Coşkun: Doğmalardan kavram diktalarından kurtulacağız. Din dersinin bile zorunlu verilmesinden yana değilim ben.
Hulki Cevizoğlu: Bravo.
İlker Yücel: Türkiye İslam Cumhuriyeti haline getirilmeye çalışılıyor. Siz ılımlılaştırmaya çalışıyorsunuz bizim gözümüzde. Atatürk’ü itibarsızlaştırarak yapmaya çalıştığınız şey bu.
Hulki Cevizoğlu: Telefon hattımızda Hakan Albayrak var. Sancaktar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni.
Hakan Albayrak: Kürdistan’ı öpün başınıza koyun. Kurulsa ne olur? Ne olacak kurulsa? Mustafa Kemal’in her tarafta heykelinin olması normal mi? Atatürkçü parti kurulsun kapışalım ama bizim karşı çıktığımız bu dayatmadır. Peygamberin heykeli yapılsın önce ben yıkmazsam şerefsizim. Kaldırın heykelleri. Dikiyorlar tapın bu heykele diyorlar sonra. Putperestliktir bu...
E. Tuğamiral Türker Ertürk: İran’da peygamberin resmi var. Putçudur bunlar diyebilir misiniz? Humeyni’nin evinde peygamberin gençlik resmi var. Ben gördüğüm bir şeyi söylüyorum.
Eyüp Gökhan Özekin: Az gelişmiş ülkelerde ulu önder figürü vardır. Azerbaycan’da Aliyev, Suriye’de Esed gibi… Türkiye’de de Mustafa Kemal var. Çanakkale’de bir paye verilecekse Enver Paşa’ya verilmeli. Yunanistan’a karşı yaptık bu Kurtuluş Savaşı nedir bu kadar büyütülüyor?

“KURTULUŞ SAVAŞI’NI ABD’YE KARŞI YAPTIK”

Muharrem Coşkun: Demokrat parti gelmeseydi Atatürkçülüğü tartışmayacaktık zaten biz.
Hulki Cevizoğlu: Biz o savaşı Amerika’ya karşı verdik ama birisi tarihten bu Amerika’yı kazımış silmiş. Ben “1919’un Şifresi” adlı kitabımda yer verdim buna. Amerika’ya karşı savaştık orada. Kitapta belgesi var. “Türkiye’ye bir tümen asker gönderdik” diye yazıyor Amerikan gazeteleri. Kurtuluş Savaşı’nda ne işi vardı bir tümen Amerikan askerinin Türkiye’de? Bunu da sansürlüyorlar.
Bugün Türkiye’ye karşı emperyalistler PKK’yı nasıl kullanılıyorsa, 1919’da da Yunanistan’ı aynı şekilde kullanmışlar. Ben, “Yunanistan 1919’un PKK’sı idi” diyorum.
Eyüp Gökhan Özekin: Bu Yunanistan PKK benzetmenize katılıyorum tabi…

ulusalkanal.com.tr