2 Nisan 2013 Salı

E. Tuğa. Çakmak'a soruşturma


Genelkurmay Askeri Savcılığı, Balyoz tutuklusu Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak hakkında soruşturma başlattı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na hakaret ettiği iddiası ile ifade veren Çakmak hakkındaki delil ise yasa dışı bir ses kaydı. İfadesinde ses kaydını kabul etmeyen Çakmak, askeri savcıya görevini hatırlattı.


Genelkurmay Askeri Savcılığı Balyoz davasında 18 yıl hapis cezası alan emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın gerkeçesi ise oldukça vahim. Askeri savcılığın soruşturma dayanağı yasa dışı ses kayıtları.

Silivri Cezaevi'nde tutsak olan emekli Tuğamiral Çakmak'ın, Hasdal Cezaevi'nde kaldığı dönemde ailesi ile yaptığı bir telefon görüşünde "Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na hakaret ettiği" iddia edildi.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, askeri savcılığa gerçek görevini hatırlattı. E. Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, "O ses kaydı benim değil. Ama önemli değil. Söylediğim iddia edilen o sözlerden önce, bu ses kaydını kimlerin hazırladığını soruşturmanız, 1 ay boyunca televizyonlarda eşimin, ailemin maruz kaldığı saldırıların, onlara yaşatılan mağduriyetin hesabını sormanız gerekmiyor muydu?"

Balyoz kararları öncesi yandaş medyada, komutanlara ait olduğu öne sürülen yasa dışı ses kayıtları peş peşe yayınlanmıştı. Kayıtlarda ismi geçen komutanlar ise görüşmelerin kendilerine ait olmadığını açıklamıştı.

Hasdal Askeri Cezaevi'nden telefon görüşmelerinin sızdırılmasıyla ilgili soruşturma ise, "kayıtlar ortam dinlemesi ile elde edilmiş olabilir" gerekçesiyle rafa kaldırıldı.

ulusalkanal.com.tr