5 Nisan 2013 Cuma

Yer gök Silivri!


Türkiye'nin Atatürkçü, devrimci yurtseverlerinin tutsak edildiği ve 6 yıldır yürütülen Ergenekon davasında sona gelindi. Silivri tutsaklarını yalnız bırakmamak ve Ergenekon tertibini üniversitenin gündemine sokmak için çalışma başlatan TGB, 1-7 Nisan tarihleri arasını "Yurtseverlere Özgürlük Haftası" ilan etti. Kampüslerinde her sabah saat 9:00'da toplanıp, gazete okuyarak ve gündemi tartışarak güne başlayan TGBliler, bütün öğrencileri, akademisyenleri, emekçileri, 8 Nisan'da Silivri zindanlarını yıkmaya çağırıyor.


TGB HAFTASONU ALANLARDA

5 gün boyunca yoğun bir şekilde üniversitelerde çalışmalarını yürüten TGBliler, haftasonunda ise meydanlarda olacak. Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a gelecek olan yaklaşık 600 TGB kadrosu, cumartesi günü sabahtan öğleye kadar Kadıköy Meyda'nında, öğleden sonra ise Beşiktaş Meydanı'nda çok güçlü ve coşkulu bir 8 Nisan çalışması yürütecek. Pazar günü ise, tutulacak olan çok sayıda otobüsle Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş, olmak üzere İstanbul'un ilçeleri turlanarak bu çoşkulu çalışmaya devam edilecek.

Üniversite öğrencilerinden 8 Nisan'a çağrı:

Marmara Üniversitesi öğrencisi Gökhan Sarısoy: Türkiye'nin içinde bulunduğu bu traji komik durum içerisinde hiçbir zaman pes etmeyen ve mücadeleye her zaman en ön saflarda yer alarak Türk milletine sorumluluğunu hatırlatan üniversitelerdeki Atatürkçü Düşünce Kulüpleri ve TGB yine mücadelesine en ön saflarda devam etmektedir. 

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Öğrencisi İremcan Şahin: 8 Nisan günü Silivri, eşi görülmemiş bir mücadele, birlik ve dayanışma alanına dönüşecek.Tıbbiyeliler olarak, aralarında Ergenekon tertibinde yargılanan hocamız, Doç.Dr. Ümit SAYIN'ın da bulunduğu yurtseverlere ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine sahip çıkmak için 8 Nisan'da Silivri'de tek yürek olacağız. 

TGB İstanbul İl Sekreteri Murat Eren Taşdemir: 8 Nisan bizim için sadece hukuksuzluklara karşı duracağımız bir gün değil, aynı zamanda geleceğimize karar vereceğimiz bir günolacak. Türkiye'yi bölmek ve parçalamakla yükümlü eşbaşkanlardan hesap sormak için silivri'de olacağız. 8 Nisan günü, Türk Milleti Silivri'yi kuşatacak ve ergenekon kararlarının bir hükmünün olmadığını gösterecektir. 

Kampüslerde Yapılan Etkinlikler:
Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Ferit İlsever, Tuncay Özkan, Deniz Yıldırım ve Mehmet Perinçek'in kitaplarının bulunduğu standa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Çarşamba günü İletişim Fakültesi Basın Yayın Kulübü'nün düzenlediği Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın konuşmacı olarak katıldığı "İfade Özgürlüğü" konferansı Dekanlık'ın öğrencilerine salon vermemesi üzerine saat 17:00'da TGB İstanbul Bürosu'nda yapıldı. Konferansta Ergenekon ve Oda Tv Davası'nın siyasi davalar olduğu vurgulanırken Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğünün toplumun her yönde özgürleşmesiyle mümkün olacağının altı çizildi. 
4 NisanPerşembe günü İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Amfi 4'te saat 13:00'te Av. Vural Ergül ve Av. Hasan Kılıç'ın konuşmacı olarak katıldığı "Hangi Hukuk" adlı forum gerçekleştirildi. Forumda ergenekon iddianamesinin hukuka aykırı yanları ele alınırken siyasal yargılanmaların yapıldığı konuşuldu. 

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
4 Nisan Perşembe günü, Gazeteci-yazar Soner Yalçın, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin sorularını yanıtlamak ve davaları konuşmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün düzenlediği ‘Demokrasi ve Zindan’ isimli söyleşideydi. AKP’yi yenmek için örgütlü olmak gerektiğini sık sık dile getiren Yalçın, 8 Nisan Silivri eylemine çağrı yapıp ‘Umut arıyorsanız Silivri’ye gidin.’ dedi.

MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ

4 Nisan Perşembe günü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde "Ergenekon ve Adalet Söyleşisi" düzenlendi. Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün düzenlediği söyleşiye Oda TV yazarları Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu Katıldı. Ergenekon sürecinin tartışıldığı söyleşide siyasi tertiplere karşı örgütlü mücadele çağrısı yapıldı.

ulusalkanal.com.tr