1 Nisan 2013 Pazartesi

"TCDD halka kapatılamaz"


“Meclis seninse meydanlar da bizim ey AKP…” Demiryollarının özelleştirilmesine karşı 6 koldan Ankara'ya giden kamu emekçileri, hükümete bu sloganla tepki gösterdi. Yürüyüşün Edirne kolundaki emekçilerin ikinci durağı, İstanbul Haydarpaşa Garı oldu. Emekçiler "sermaye nasıl mecliste birleştiyse, biz de mücadeleyi ortaklaştırmak zorundayız." diyerek birlik vurgusu yaptı.
Devlet Demiryolları'nda çalışan kamu emekçileri, demiryollarının özelleştirilmek isteyen AKP'ye böyle meydan okudu.
6 noktadan Ankara'ya ilerleyen kamu emekçilerinden Edirne kolunda olanlar, Çerkezköy'den sonra ikinci molayı İstanbul Haydarpaşa Garı'nda verdi. Türk Ulaşım Sen ve Birleşik Taşımacılık sendikalarına üye demiryolu çalışanları hükümeti bir kez daha uyardı.
“Biz de buradan diyoruz  meclis seninse meydanlar da bizim ey AKP, durmayacağız direneceğiz. Bize bir kanıyı yerleştirdiler, AKP çok güçlü bir hükümet var istediği kanunu çıkarır. Çıkarsın da görelim bakalım.”
Peki demiryollarının özelleşmesi ne getirecek ?
Birleşik Taşımacılık Sendikası yöneticilerinden Özer Alpat, yürüttükleri mücadeleye taşımacılık iş kolundaki Ulaştırma Memur-Sen'in destek vermediğini açıkladı.
“Özelleştirmeye karşı birleşen bu platformun içinde ne yazık ki sırtını hükümete dayamış sözde sendika Memur-Sen'in burada olmadığını sizlere buradan söylemek istiyoruz.”

PTT'nin özelleştirilmesine karşı posta çalışanlarının direnişi, ÇAYKUR alınan grev kararı, metal iş kolunda greve giden süreç... Demiryolu emekçileri tüm bunlara karşı ortak mücadele etmek gerektiğini söyledi.


www.ulusalkanal.com.tr